Array
Zimovanje, Zima 2019, Slovenija

MARIBORSKO POHORJE – HOTEL BELLEVUE – SKI BOOM 2018/2019

MARIBORSKO POHORJE - HOTEL BELLEVUE ****
SLOVENIJA

Maribor (od Niša 744 km, od Beograda 509 km, od Novog Sada 495 km, od Vranja 851 km), predstavlja drugi najznačaniji grad u Sloveniji. Nalazi se u severoistočnom delu Slovenije, u podnožju šumovitog Pohorja na obalama reke Drave. Grad se odlikuje bogatom arhitekturom, vinogradarskom tradicijom, raznolikom i bogatom kuhinjom i gostoljubivim ljudima. Uz to, grad je poznat kao moderno poslovno, obrazovno, sportsko i turističko središte regije. Mariborsko pohorje se nalazi na samo 5 km od Maribora. Jedan je od najvećih ski centara u Sloveniji i sa 41 km skijaških staza predstavlja odličan izbor za porodice kao i za napredne skijaše. Skijaši takođe mogu uživati u najdužoj osvetljenoj stazi za noćno skijanje u Evropi. Pored skijanja u zimskom periodu, odlični su uslovi za aktivan odmor tokom cele godine. Gostima su na raspolaganju vožnja biciklova, pešačenje uređenim stazama, jahanje, odlazak na veliki broj izleta kao i razni wellness programi. Termalna voda koja dolazi iz dubine od 800-900 metara sa temperaturom od 69°C je bogata jodom i fluorom i posebno se preporučuje osobama koje imaju oboljenja zglobova, mišića i ginekoloških problema.

Hotel Bellevue ****
Hotel Bellevue se nalazi pri vrhu, na poslednjoj stanici gondole Pohorje, u neposrednoj blizini skijaških staza. Nalazi se na visini od 1050m i iz hotela se pruža veličanstven pogled na grad Maribor. Od sadržaja hotel ima recepciju, restoran, bar i SPA i wellness centar (saune, tursko kupatilo, masaže i drugo). Hotel raspolaže sa 42 sobe (30m²) za koje je karakteristično to što imaju velike prozore u francuskom stilu. Sve standardne sobe sadrže kupatilo (kada ili tuš), telefon, TV, mini bar, sef, internet.

OKVIRNE GEOGRAFSKE KOORDINATE OBJEKTA (GOOGLE MAPS), OZNAČENO STRELICOM:


PAKET "SKI BOOM 2018/2019"

Cene važe za period boravka 15.- 28.12.2018., 11.-31.03.2019.

HOTEL 4 DANA/ 3 NOĆENJA 6 DANA/ 5 NOĆENJA 8 DANA/ 7 NOĆENJA DODATNA NOĆ
Hoteli na Mariborskom Pohorju
BELLEVUE 284 € 473 € 567€ 95 €
BELLEVUE FAMILY 2+2 299 € 498 € 597 € 100 €
* Cene važe za jednu osobu po paketu (minimum 3/5/7 noćenja)

U cenu paketa je uračunato:

 • Smeštaj u dvokrevetnoj sobi na bazi polupansiona (doručak i večera- švedski sto);
 • besplatan ulaz u fitnes;
 • neograničen ulaz u svet sauna hotela Bellevue;
 • Internet Wi-Fi;
 • parking mesto;
 • UKLJUČENA SKI KARTA ZA SVE DANE BORAVKA!

Popusti za decu (u pratnji dve odrasle osobe):

 • Deca do 6 godina (u pratnji dve odrasle osobe, bez kreveta)- BESPLATNO;
 • deca od 6 do 12 godina na osnovnom krevetu- popust 30%;
 • deca od 6 do 12 godina na pomoćnom krevetu- popust 50% (u hotelu Habakuk moguće samo u standardnim sobama);
 • umenjenje za uslugu noćenje sa doručkom - 5€.

Doplate:

 • Jednokrevetna soba- Habakuk 25€/noći superior soba, 20€/noći standardna soba. U hotelu Bellevue, 20€/danu;
 • dečiji krevetić- 9€/noći;
 • deca do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe na pomoćnom krevetu- 15€ (osim u hotel Habakuk u superior sobama);
 • kućni ljubimci- 15€/noći;
 • rana prijava/ kasna odjava- 50% (ukoliko postoji mogućnost);
 • kraći boravak- 20%
 • vodeni krevet u hotelu Habakuk (standardna soba)- 20€ po sobi/noći;
 • dodatni obrok- 20€ u hotelu Habakuk, 14€ u hotelu Bellevue;
 • parking mesto u garaži u hotelu Habakuk- 5€ po automobilu/ noći;
 • PROMENA REZERVACIJE (IMENA ILI TERMINA)- 20€.

Dodatne povoljnosti:

 • Ulaz u Wellness Spa centar Habakuk- 12€ za goste hotela Bellvue, za goste hotela Habakukbesplatno;
 • ulaz u svet sauna Bellevue- 8€ za goste hotela Habakuk, za goste hotela Bellevue-besplatno;

U cenu paketa nije uračunato:

 • Boravišna taksa koja iznosi 1,27 € po osobi/ noći i prijavišna taksa 1 € po osobi za ceo period boravaka (plaća se na recepciji hotela).

Napomene: Prijava gostiju je moguća od 14h, a odjava do 10h.

Uslovi otkaza:
U slučaju otkaza rezervacije Ustanova zadržava pravo naplate storno troškova prema sledećem:

 • 30 do 20 dana pre dolaska- 20% od celokupnog iznosa;
 • 19 do 16 dana pre dolaska- 30% od celokupnog iznosa;
 • 15 do 8 dana pre dolaska- 50% od celokupnog iznosa;
 • 7 do 1 dana pre dolaska- 80% od celokupnog iznosa;
 • na dan dolaska 100% iznosa.

Način i uslovi plaćanja:
Gotovinski, platnim karticama kao i preko računa agencije. Plaćanje je u dinarima, po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan plaćanja. Uplata akontacije od najmanje 40% ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre početka korišćenja usluga. Ukoliko stranka ne reguliše obavezu plaćanja najkasnije 21 dan pre početka korišćenja usluga automatski će se smatrati da je odustala od aranžmana i postupiće se prema opštim uslovima putovanja organizatora.

Individualni aranžman, minimum za realizaciju je 1 putnik.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).

•Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.
Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0023/2018 od 10.01.2018.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300060698 od 26.12.2017. godine, Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad” u visini 300.000.- Eura.

Niš, IRS/ 01.10.2018.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar