Array
Putovanja autobusom, Putovanja 2019

SICILIJA & RIM, NAPULJ, POMPEJA

PUTOVANJA - EVROPSKE METROPOLE

Polazak: 26.04.2019.
povratak: 05.05.2019.

10 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1. dan Niš – Beograd - Rim
Polazak sa parkinga Lukoilove pumpe kod TC „Tempo“ u 12,00 h. Direktna vožnja do Beograda. Usputna zadržavanja duž autoputa radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Polazak iz Beograda sa autobuskog terminala ''Lasta'', autoput Beograd-Niš u 16,00 h. *(Transfer iz Novog Sada do Beograda, sa parkinga kod lokomotive u 14,30 h). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju prema Rimu.

2. dan R I M - Sicilija
Dolazak u Rim oko podneva. Devetosatno slobodno vreme sa panoramskom šetnjom i razgledanjem Rima u pratnji lokalnog vodiča: Termini, Sv. Petar u lancima, Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Kampidoljo, vija Korso... slobodno za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Siciliju kasnim večernjim satima. Direktna, noćna, vožnja kroz Lacio, Kampaniju i Kalabriju do Vile San Đovani. Ukrcavanje u trajket. Prelazak na Siciliju.

3. dan SICILIJA (Fondakelo di Maskali između Đardini Naksosa i Taormine)
Dolazak na Siciliju u jutarnjim satima. Odlazak u hotel . Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

4. dan SICILIJA (FORCA d'AGRO, SAVOKA, Taormina)
Doručak. Slobodan dan. Predlažemo individualni obilazak Taormine, najlepšeg letovališta na Siciliji sa crkvama Sv. Katarine, Sv. Nikole, grčkim amfiteatrom, gradskom većnicom, palatom Di Stefano... Noćenje. Fakultativa: U po podnevnim satima izlet do sicilijanskih sela Forca d’Agro i Savoka, poznatih po kadrovima iz filma „Kum”, obilazak katedrale Sv. Lucija poznate po sceni venčanja, bara Viteli (poznat po sceni prosidbe)... Povratak u hotel.

5. dan SICILIJA (VULKAN ETNA, KATANIJA)
Doručak. Slobodan dan. Noćenje. Fakultativa: Celodnevni izlet do Etne, vulkana na 3.340 m sa 400 ugašenih i nekoliko „živih“ kratera. Uspon na 1.900 m. Razgledanje ugašenih kratera. Moguć individualni uspon žičarom (uz doplatu) na 2.504 m i razgledanje kratera iz 2001. god. Silazak sa Etne i odlazak do Katanije. Slobodno za individualna razgledanja Katanije. U večernjim satima, povratak u hotel.

6. dan SICILIJA (PALERMO, MONREALE)
Doručak. Slobodan dan. Noćenje. Fakultativa: Celodnevni izlet do Monreala. Panoramsko razgledanje katedrale sa vizantijskim mozaicima. Odlazak za Palermo. Panoramsko razgledanje Palerma: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U po podnevnim satima povratak u hotel.

7. dan SICIILIJA
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja. Noćenje.

8. dan SICILIJA – MESINA – Napulj
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno do polaska za Mesinu u po podnevnim satima. Po dolasku slobodno do ukrcavanja na trajekt u večernjim satima. Prelazak u Kalabriju Nastavak puta autobusom, noćna vožnja. Usputna zadržavanja prema potrebi.

9. dan NAPULJ (POMPEJA) - Beograd
Dolazak u Napulj u jutarnjim satima. Panoramska šetnja istorijskim centrom grada: Kastel del Ovo, Kastel Nuovo, Pjaca del Plebišito, Španski kvart... Slobodno za individualna razgledanja Napulja do kasnih večernjih sati. Polazak za Beograd. Direktna vožnja kroz Italiju i Sloveniju. Fakultativa: Razgledanje, u pratnji lokalnog vodiča, arheoloških ostataka grada nestalog u vulkanskoj erupciji 24. avgusta 79. godine.

10. dan Beograd - Niš
Vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju. Usputna zadržavanja prema potrebi i na graničnim prelazima. Dolazak u Beograd u po podnevnim satima. Nastavak puta za Niš. Dolazak u večernjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

Cena aranžmana po osobi:

hoteli tipa
„King's house“ 3* Fondacchelo di Mascali
Polazak Povratak Cena iz Niša, duž autoputa
Niš-Beograd i iz Novog Sada
Cena iz Beograda
redovna rane rezervacije redovna rane rezervacije
26.04.'19. 05.05.'19. 310 EUR 288 EUR 295 EUR 274 EUR

CENA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim visokopodnim solo ili spratnim autobusom (A/C, audio, video...),
 • smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama sa TWC (treći ležaj pomoćni) u hotelima sa 3* tipa King's House u Fondakelu di Maskali, nadomak Taormine na bazi 5 noćenja sa doručkom – doručak kontinentalni na bazi posluživanja,
 • obilazak Rima sa lokalnim vodičem,
 • razgledanje Napulja,
 • troškove organizacije,
 • licenciranog pratioca grupe

CENA NE OBUHVATA:

 • Polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • Obaveznu komunalnu taksu za (plaća se na recepciji hotela) u iznosu od cca 1 EUR po osobi i noćenju!
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 EUR po osobi za 5 noći rezervacija na upit. Uplata pre polaska na put!
 • Individualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...

DOPLATA ZA POLASKE IZ VRANJA, LESKOVCA, NEGOTINA I ZAJEČARA 20 EUR PO OSOBI – POTREBAN MINIMUM 20 OSOBA PO DESTINACIJI

CENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA PROGRAMA PO OSOBI

 • Sicilijanska sela – 20 EUR odrasli (minimum 30 osoba): Cena obuhvata autobuski prevoz od hotela do lokaliteta i nazad, lokalnog vodiča
 • Vulkan Etna i Katanija – 25 EUR odrasli (minimum 30 osoba): Cena obuhvata: autobuski prevoz od hotela do lokaliteta i nazad, lokalnog vodiča. Cena ne obuhvata uspon uspinjačom od platoa na 1.900 m n.v. do koga se dolazi autobusom, na visinu od 2.504 m n.v.
 • Palermo i Monreale – 40 EUR odrasli (minimum 30 osoba): Cena obuhvata autobuski prevoz od hotela i nazad, panoramska razgledanja sa lokalnim vodičem. Cena ne obuhvata ulaznice za kulturno-istorijske objekte i arheološke lokalitete.
 • Pompeja – 35 EUR odrasli (minimum 30 osoba): Cena obuhvata, kartu javnog gradskog prevoza od Napulja do Pompeje i nazad, ulaznicu za obilazak Pompeja, lokalnog vodiča

CENE NEKIH OD KARATA: (podložne su promenama, popust za decu zavisi od lokaliteta do lokaliteta): Grčki amfiteatar u Taormini – 10 EUR odrasli, deca do 17 godina 5 EUR, žičara do Taormine (jedan pravac) – 3 EUR, žičara na Etni (povratna karta) – 65 EUR, Katedrala Monreale – 6 EUR odrasli, deca do 17 godina 3 EUR

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA DATE SU PREMA TARIFAMA SA DESTINACIJA NA DAN SASTAVLJANJA PROGRAMA I PODLOŽNE SU PROMENAMA! Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina lokaliteta, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja.
IZJAŠNJAVANJE ZA FAKULTATIVNE IZLETE/ULASKE NEOPHODNO JE PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA ZA ARANŽMAN U AGENCIJI U SRBIJI.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
HOTEL sa 3* tipa „King's house hotel“
King's house hotel resort - Via Dott. Mario Amato 23 - 95016 Fondachello di Mascali (ct) - Tel: +39 095.770.2.221; Nalazi se na samo 200 metara od javne i privatne plaže u mestu Fondakelo di Maskali. Poseduje bazen sa pogledom na planinu Etnu, restoran i baštu sa raskošnom mediteranskom vegetacijom. Sobe su uređene tematski u određenim bojama i imaju panoramske balkone. King’s House je hotel u porodičnom vlasništvu. Sobe su smeštene u jednoj od pet dvospratnih zgrada bez lifta. Imaju moderan enterijer i gledaju na bazen i vrt. Sobe takođe obuhvataju TV, mini-bar i sofu. Besplatan bežični internet je dostupan u zajedničkim prostorijama objekta. Kontinentalni doručak na bazi švedskog stola i nacionalna jela služe se u svetlom restoranu koji se nalazi u istoj zgradi u kojoj se nalaze recepcija i salon. Gosti se mogu kupati u bazenu, okruženom ležaljkama i suncobranima. U vrtu se nalazi igralište i poseban prostor sa boksovima za vaše ljubimce. U okviru hotela se nalazi besplatan natkriveni i otvoreni parking. Đardini Naksos i Taormina se nalaze na 30 minuta vožnje. Nedaleko od hotela se nalaze supermarketi i prodavnice. Gostima je uz popust na raspolaganju hotelska plaža udaljena 500 metara.

RANE REZERVACIJE - popust 7% (cena prikazana u tabeli)
važi za uplatu u celosti do 60 dana pre polaska, broj mesta je ograničen!

NAČIN PLAĆANJA
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO,BEZ KAMATE,BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa, kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).

•Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

Niš, 06.12.2018.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar