Array
Putovanja autobusom, Putovanja 2020

RIM

[popustisajamput]

R I M
5 DANA AVIONOM

Polazak: 17.04.2020. i 01.05.2020.
Minimum za realizaciju 35 putnika

1. dan Niš (INI) – Rim (FCO)
Okupljanje učesnika putovanja na aerodoromu Konstantin Veliki u Nišu kod glavnog ulaza u 16,00 h. Poletanje aviona Air Serbia u 18,10 h na JU 1536. Sletanje na aerodrom Fjumićino - Rim u 20,00 h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan R I M
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja Rima. Noćenje. Fakultativa 1 - Poludnevna šetnja istorijskim centrom Rima sa lokalnim vodičem, u pre podnevnim satima: Sv. Petar u lancima, Koloseum, Forumi, Kampidoljo, Trg Venecija, Trg Navona, Panteon... Slobodno po podne, individualni povratak u hotel.

3. dan R I M (Tivoli, Vila d'Este)
Doručak. Slobodno vreme. Noćenje. Fakultativa 2 - U pre podnevnim satima poludnevni izlet do obližnjeg Tivolija, obilazak Vile d'Este u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u Rim, centar grada. Slobodno. Individualni povratak u hotel. Rezervacija i uplata, neophodni su, zbog blagovremene rezervacije termina ulaska, prilikom prijavljivanja za aranžman!

4. dan R I M (Vatikanski muzeji, Sikstinska kapela, bazilika Sv. Petra)
Doručak. Slobodno vreme. Noćenje. Fakultativa 3 - Obilazak Vatikana sa lokalnim vodičem: Vatikanski muzeji, Sikstinska kapela i bazilika Sv. Petra. Slobodno. Individualni povratak u hotel. Rezervacija i uplata, neophodni su, zbog blagovremene rezervacije termina ulaska, prilikom prijavljivanja za aranžman!

5. dan Rim (FCO) – Niš (INI)
Napuštanje soba do 06,00 h. Doručak iz lanč paketa. Transfer do aerodroma Fjumićino u 06,30 h. Poletanje aviona Air Serbia u 09,25 h na JU 1537. Sletanje na niški aerodorm Konstantin Veliki u 11,00 h. Prestanak aranžmanskih usluga.

SMEŠTAJ TERMIN CENA ARANŽMANA PO OSOBI
REDOVNA RANE REZERVACIJE
Hotel tipa Oly 4*, zona EUR 17. - 21.04.'20. 385,00 EUR 358,00 EUR
Hoteli tipa Noto, Lazio, Regio... 3*,
zona Termini
01. - 05.05.'20. 435,00 EUR 405,00 EUR

ODLOŽENO PLAĆANJE U 6 MESEČNIH RATA
U DINARIMA PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

CENA OBUHVATA:

 • Aviokartu na relaciji Niš – Rim – Niš,
 • aerodromske takse u Nišu i Rimu,
 • 1 komad ličnog prtljaga do 8 kg težine po putniku, dimenzija 55 x 40 x 23 cm
 • Transfere na realciji aerodrom Fjumićino – hotel – aerodrom Fjumićino.
 • Smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama, treći ležaj pomoćni u hotelu sa 4* u modernoj gradskoj četvrti Rima „EUR“ za polazak 17.04.'20. i u hotelu sa 3* iz hotelskog lanca Raeli u centralnoj zoni Rim – Termini za polazak 01.05.'20. na bazi 4 noćenja sa doručkom.
 • doručak kontinentalni, posluživanje set meni.
 • Asistenciju pratioca grupe sve vreme putovanja.
 • Troškove organizacije

CENA NE OBUHVATA:

 • Boravišnu taksu za Rim u oznosu od 6 EUR po osobi i noći za hotele sa 4 zvezdice i 4 EUR po osobi i noći za hotele sa 3 zvezdice, plaćanje individualno na recepciji hotela prilikom dolaska.
 • NEOBAVEZNU, FAKULTATIVNU DOPLATU za naknadni prtljag do 23 kg po putniku i pravcu. Doplata po putniku u jednom pravcu iznosi 60 EUR! Doplatu na ime prtljaga možete izvršiti u Eurotursu Niš.
 • Polisu međunarodnog putnog i zdravstevnog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Dunav. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • Individualne, vanprogramske, troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, u objektima smeštaja i ishrane, na lokalitetima...,
 • fakultativne sadržaje programa,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu od 135 EUR po osobi za 4 noći. Broj jednokrevetnih soba je ograničen rezervacija na upit. Obavezna uplata u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS pre polaska na put!

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (minimum za realizaciju izleta je 20 putnika):

 • Poludnevna šetnja istrijskim centrom Rima Cena 20 EUR po osobi. Minimum 20 osoba. Cena obuhvata: prevoznu metro kartu u jednom pravcu do centra grada, LOKALNOG VODIČA i troškove organizacije. Povratak u hotel je individualni i nije obuhvaćen cenom.
 • Tivoli, Vila d'Este. Cena 55 EUR, minimum 20 osoba. Cena obuhvata: autobuski prevoz na relaciji hotel – Tivoli – Rim centar (Piazza Venezia), LOKALNOG VODIČA, rezervaciju i ulaznicu za Vilu d'Este (vila i park), troškove organizacije. Obavezna je rezervacija uz uplatu u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate!
 • Vatikan. Cena 45 EUR, Minimum 20 osoba. Cena obuhvata: rezervaciju i ulaznicu za Vatikanske muzeje, Sikstinsku kapelu, baziliku Sv. Petra, prijemnik i slušalice za praćenje izlaganja LOKALNOG VODIČA, troškove organizacije. Odlazak i povratak su individualni. Cena ne obuhvata prevozne karte javnog prevoza od hotela do Vatikana i nazad. Vreme i mesto okupljanja zainteresovanih biće saopšteno na destinaciji u zavisnosti od dobijenog termina za obilazak muzeja. Obavezna je rezervacija uz uplatu u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate!

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA DATE SU PREMA TARIFAMA SA DESTINACIJA NA DAN SASTAVLJANJA PROGRAMA I PODLOŽNE SU PROMENAMA! Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina lokaliteta, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja.
IZJAŠNJAVANJE I REZERVACIJA ZA FAKULTATIVNE IZLETE/ULASKE NEOPHODNI SU PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA ZA ARANŽMAN U AGENCIJI U SRBIJI.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hoteli sa 3* iz hotelskog lanca Raeli centralna zona grada.
Nalaze se u Rimu, u zoni železničke stanice Termini. Nude klimatizovane sobe opremljene TV-om sa ravnim ekranom. Klasično uređene sobe poseduju mini-frižidere. Svaka soba uključuje sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. Besplatan bežični internet je dostupan u zajedničkim prostorijama. Doručak je slatko-slani na bazi švedskog stola. Koloseum i Španske stepenice nalaze se na 2 do 3 stanice vožnje metroom. Do Fontane di Trevi možete stići pešice za 15 do 20 minuta.
Hotel Oly 4* je smešten u mirnom delu rimske poslovne četvrti EUR, na 10 minuta hoda od stanice metroa San Paolo. U celom hotelu je na raspolaganju besplatan bežični internet. Nalazi se na manje od 1000 m od bazilike Svetog Pavla. Sobe u hotelu Oly prostrane su i klimatizovane. Raspolažu besplatnim žičanim internetom, TV-om sa satelitskim i pay-per-view kanalima i malim frižiderom. Doručak je slatko-slani na bazi švedskog stola. Koloseum je udaljen svega 4 stanice vožnje metroom, linija MEB i MEB1.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
Broj sedišta u avionu određuje se prilikom čekiranja na aerodromima.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

•Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2017 od 25.01.2017.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300055268 Od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

16.01.2020.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar