Array
Putovanja autobusom, Putovanja 2019

KRAKOV

PUTOVANJA - EVROPSKE METROPOLE

„...Bivši glavni grad Poljske zadržao je do danas najviše istorijskih spomenika i kulturnih dobara u svojoj zemlji. Gotska katedrala iz 14. veka, dvorac poljskih kraljeva, stari grad sačuvan prema srednjevekovnom uličnom planu, Glavni trg, crkva Sv. Marije i zdanja Jagelonskog univerziteta među najstarijima su u Evropi – svi se nalaze na Uneskovoj listi zaštićenih kulturnih spomenika. Danas je Krakov atraktivan grad, rival Varšavi za kulturnu “prevlast”. To je grad pozorišta, galerija, zabave, lepih prodavnica, kako s modernim, tako i onih s folklornim artiklima, grad za istraživanje, kupovinu i šetnju u prošlost...”

5 dana, autobusom, 45 putnika minimum

1. dan Niš – Beograd - Krakov
Polazak iz Niša sa parkinga benzinske pumpe Lukoil kod TC Tempo u 16,30 h. Vožnja autoputem ka Beogradu sa usputnim zadržavanjima prema potrebi. Polazak iz Beograda, sa autobuskog terminala „Lasta“, autoput Beograd-Niš br 4 u 20,00 h. Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod lokomotive u 21,30 h. Direktna, noćna, vožnja kroz Srbiju, Mađarsku i Slovačku sa usputnim zadržavanjima prema potrebi i na graničnim prelazima.

2. dan KRAKOV (razgledanje grada)
Dolazak u Krakov oko podneva. Panoramsko razgledanje Krakova u pratnji lokalnog vodiča: Glavni trg – Rynek, jedan od najvećih trgova u Evropi, dug oko 200 m sa 14 gradskih tornjeva, renesansna trgovačka radnja – Sukienice i crkva Sv. Marije (gotska građevina iz 16. veka sa šest kapelica i dva tornja), razgledanje grada nastavlja se kroz Florijansku ulicu do 14 Florijanskih vrata i do Barbikanskih odbrambenih zidova.. Smeštaj u hotel. Sloboddno po podne. Noćenje.

3. dan KRAKOV (Aušvic)
Doručak. Slobodan dan za odmor, šoping i individualne aktivnosti. Noćenje. Fakultativa: Prepodnevni obilazak koncentracionog logora „Aušvic“ – razgledanje u pratnji lokalnog vodiča.

4. dan KRAKOV (rudnik soli Vjelička) - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno za individualna razgledanja Krakova do 14,00 h. Polazak za Beograd. Direktna vožnja za Srbiju istim pravcem kao u dolasku, usputna zadržavanja prema potrebi i na graničnim prelazima. Fakultativa: Prepodnevni obilazak srednjovekovnog rudnika soli – Vjelička pod zaštitom Unesco-a, star je preko 700 godina. Danas je najveći (300 km hodnika) i najstariji rudnik soli u Evropi. Lift će vas dovesti od ukupnih 9, do prvog nivoa na dubini od 130 m sa: osvetljenom kapelicom napravljenom od soli, podzemnim muzejem sa alatima, skulpturama od soli, podzemnog jezera, teniskih i odbojkaških terena, balske i koncertne dvorane...

5. dan Beograd - Niš
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Nastavak puta za Niš, dolazak u Niš u podnevnim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

CENA ARANŽMANA :

hotel u Krakovu tipa:
SANTORINI“ 3*
ili odgovarajući
Polazak Povratak Cena iz Niša i duž
autoputa Niš-Beograd
Cena iz Beograda
i Novog Sada
redovna rane rezervacije redovna rane rezervacije
25.04.'19. 29.04.'19. 119 EUR 111 EUR 104 EUR 97 EUR

CENA OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim turističkim solo ili spratnim autobusom sa A/C i A/V uređajima,
 • smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni) na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak švedski sto), u hotelu tipa „Santorini“ 3* ili odgovarajućem. Hoteli su u široj, rubnoj zoni Krakova,
 • lokalnog vodiča u Krakovu,
 • razgledanja prema programu,
 • licenciranog pratioca grupe i troškove organizacije.

CENA NE OBUHVATA:

 • Polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • individualne posete, ulaznice, karte za gradski prevoz, programom nepredviđene troškove u objektima smeštaja i ishrane,
 • fakultativne sadržaje programa,
 • doplata za smeštaj u jednokrevetnoj sobi, 30 EUR po osobi za obe noći. Rezervacija na upit. Uplata kod prijave za aranžman.
 • doplatu za polaske iz Vranja, Leskovca, Negotina i Zaječara u iznosu od 20 EUR po osobi, potreban minimum 20 osoba po destinaciji

CENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA PROGRAMA PO OSOBI:

 • Obilazak rudnika Vjelička – 30 EUR po osobi, minimum 30 osoba
 • Obilazak naci logora Aušvic – 25 EUR po osobi, minimum 30 osoba
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA DATE SU PREMA TARIFAMA LOKALITETA NA DAN SASTAVLJANJA PROGRAMA I PODLOŽNE SU PROMENAMA! Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina lokaliteta, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja.
IZJAŠNJAVANJE ZA FAKULTATIVNE IZLETE/ULASKE NEOPHODNO JE PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA ZA ARANŽMAN U AGENCIJI U SRBIJI.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hotel tipa „SANTORINI“ 3*, Bulwarowa 35b, 31-751 Kraków.
Hotel Santorini nalazi se u mirnom delu Krakova, u četvrti Nova Huta. Istorijska kuća poznatog poljskog slikara Jana Matejka udaljena je 10 minuta hoda. Kongresni centar EXPO Krakov nalazi se na 5 km. Krakovski park Vodni je na 5,2 km. U ponudi hotela su sobe koje podsećaju na dom, sa besplatnim kablovskim internetom. Svaka soba ima TV i sopstveno kupatilo sa tušem. Restoran hotela služi poljsku i grčku kuhinju. Na samo par minuta od hotela Santorini nalazi se cisterijanski Hram Svetog Krsta u Mogili. Krakovska Tauron arena udaljena je 5,5 km. Centar grada se nalazi na 8 km. Hotel je sa centrom grada povezan gradskim prevozom (autobus, tramvaj)

POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%
(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba u hotelu, broj mesta je ograničen).

NAČIN PLAĆANJA
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO,BEZ KAMATE,BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa, kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).

•Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

Niš, 23.11.2018.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar