Array
Putovanja autobusom, Putovanja 2019

BARSLEONA, ĐENOVA, AZURNA OBALA, MONTE KARLO, MONAKO, MILANO

PUTOVANJA - EVROPSKE METROPOLE

9 dana, autobusom, 45 putnika minimum

1. dan Niš – Beograd – Đenova
Polazak iz Niša u 11,00 h sa parkinga benzinske pumpe Lukoil kod TC Tempo. Direktna vožnja ka Beogradu sa usputnim zadržavanjima prema potrebi. Polazak iz Beograda u 15,00 h sa autobuskog terminala kod Sava centra, parking sa savske strane. *(Transfer iz Novog Sada do Beograda u 13,30 h sa parkinga ispred lokomotive). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Usputna zadržavanja na graničnim prelazima i prema potrebi.

2. dan Đ E N O V A
Nastavak puta kroz Italiju pored Verone, Breše, Pjaćence do Đenove. Dolazak Đenovu u pre podnevnim satima. Devetosatno zadržavanje u Đenovi. Razgledanje Đenove: Palata duždeva, Pjaca dei Ferari, katedrala Svetog Lorenca, kuća Kristofora Kolomba, kapija Porta Zoprani, Via Garibaldi, danas Strada Nuova... Slobodno do polaska za Barselonu u kasnim večernjim satima. Direktna vožnja kroz Italiju, Francusku i Španiju. Usputna zadržavanja prema planu vožnje i potrebi.

3. dan Ljoret de Mar
Dolazak u Ljoret de Mar u pre podnevnim satima. Smeštaj u hotel od 14,00 h. Ručak. Slobodno popodne. Večera. Noćenje. Fakultativa: odlazak na Flamenko, prilika da uživate u tradicionalnoj španskoj muzici i plesu uz sangriju (vrsta vina).

4. dan Ljoret de Mar – BARSELONA – Ljoret de Mar
Doručak. Odlazak u Barselonu. Panoramsko razgledanje Barselone u pratnji vodiča: Sagrada Familia, Montjuic, Kolumbov spomenik, Ramblas... Slobodno vreme (ručak, lanč paket koji se dobija u hotelu pre polaska). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan LJORET DE MAR (Figueras)
Doručak. Ručak. Večera. Slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje. Fakultativa 1: Posle doručka, izlet za Figueras - rodno mesto Salvadora Dalija. (Fakultativni obilazak muzeja – pozorišta Salvador Dali). Fakultativa 2: poseta magičnoj fontani u Barseloni. Za učesnike izleta večera je iz hotelskog lanč paketa.

6. dan Ljoret de Mar – BARSELONA – Azurna obala
Doručak. Odlazak za Barselonu. Slobodan dan za individualna razgledanja katalonske prestonice. U 22,00 h polazak za Obalu cveća. Direktna, noćna vožnja kroz Španiju i Italiju... Usputna zadržavanja prema potrebi. Fakultativa: Obilazak sa lokalnim vodičem parka Gvelj.

7. dan AZURNA OBALA – MONAKO – MONTE KARLO - Obala cveća
Dolazak u Kan u pre podnevnim satima. Razgledanje grada: Bulevar Kroazet sa čuvenim hotelima „Karlton“ i „Martinez“, Festivalska palata, Aleja filmskih zvezda, marina, ulica Srba... Pauza za kafu i nastavak putovanja za prestonicu Azurne obale, Nicu. Panoramsko razgledanje: Promenada Engleza, hotel Negresko (čuveni hotel, kulturna baština Francuske), Opera, trg Masena... Slobodno za individualno razgledanje grada. Nastavak putovanja za Monako. Panoramsko, pešačko razgledanje: Palata prinčeva, katedrala Sv. Nikole sa grobovima Ranije III i Gracije od Monaka (Grejs Keli), vrta Albera I, Okeanografski muzej... Vožnja delom staze formule 1 kroz „tunel“ do Monte Karla, šetnja pored hotela Pariz i čuvenih kockarnica. Obilazak kockarnice namenjene širokoj publici (za ulaz neophodna je prikladna odeća i cipele)... Odlazak u hotel na Obali cveća, Italija. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan Obala cveća - MILANO - Beograd
Doručak. Polazak za Milano. Direktna vožnja sa usputnim zadržavanjima prema potrebi. Dolazak u Milano oko podneva. Devetosatno zadržavanje u Milanu. Razgledanje, pešačka tura: Pjaca i katedrala Il Duomo, Palaco reale, galerija Vitorio Emanuele, zamak Sforca, La Skala, galerija Brera, park Zempione... Slobodno za individualno razgledanje Milana do plaska u kasnim večernjim satima za Beograd. Direktna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju. Usputna zadržavanja prema potrebi i na graničnim prelazima.

9. dan Beograd - Niš
Dolazak u Beograd u pre podnevnim satima. *(Transfer do Novog Sada, dolazak u podnevnim satima). Nastavak puta. Dolazak u Niš u po podnevnim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

CENA ARANŽMANA :

Hoteli tipa Polazak Povratak Iz Niša, duž autoputa
do Beograda i iz Novog Sada
Cena iz Bograda
Savoia; Noris 3* Finale Ligure Festa Brava 3*
Ljoret de Mar
26.04.'19. 04.05.'19. redovna rane rezervacije redovna rane rezervacije
289 EUR 269 EUR 274 EUR 255 EUR
Treća, odrasla osoba na pomoćnom ležaju 272 EUR 253 EUR 257 EUR 239 EUR
Dete od 2-10 godina sa 2 odrasle osobe na pomoćnom ležaju 247 EUR 230 EUR 232 EUR 216 EUR

CENA OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim solo ili spratnim turističkim autobusom sa a/c i a/v uređajima...
 • smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni) na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* na Rivijeri cveća i na bazi 3 puna pansiona u hotelu sa 3* u Ljoret de Maru (doručak, ručak i večera, samoposluživanje) osim kada je, prema programu, predviđen lanč paket, * tačan naziv hotela i lokacija biće saopšteni najkasnije…
 • panoramsko razgledanje Barselone,
 • panoramsko razgledanje Kana, Nice, Monaka i Monte Karla,
 • licencirani pratilac grupe,
 • troškovi organizacije.

CENA NE OBUHVATA:

 • polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje). Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • Individualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, u smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
 • boravišnu taksu za boravak u hotelu na Rivijeri cveća, u iznosu od cca 3 EUR po osobi, plaćanje u gotovom na recepciji hotela,
 • boravišnu taksu za boravak u hotelu na Kosta bravi u iznosu od 1 EUR po osobi i danu, plaćanje na recepciji hotela.
 • fakultativne sadržaje programa,
 • individualne posete, ulaznice, gradski prevoz,
 • doplatu za polaske iz: Vranja, Leskovca, Negotina i Zaječara u iznosu od 20 EUR po osobi – potreban minimum 20 osoba po destinaciji

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 140 EUR po osobi, za boravak u oba hotela, REZERVACIJA NA UPIT. UPLATA PRE POLASKA NA PUT!

CENE PREVOZA I FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • obilazak muzeja Salvadaora Dalija u Figuerasu: 25 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata rezervaciju, prevoz, ulaznicu za muzej i parking.
 • flamenko: 25 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata: rezervaciju, prevoz, piće (sangrija...), zabavni program,
 • poseta magičnim fontanama: 10 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata: prevoz, asistenciju pratioca grupe
 • obilazak Parka Gvelj sa lokalnim vodičem: 20 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata: ulaznice za obilaza parka i lokalnog vodiča, cena ne obuhvata metro/bus kartu do parka i nazad.
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA DATE SU PREMA TARIFAMA SA DESTINACIJA NA DAN SASTAVLJANJA PROGRAMA I PODLOŽNE SU PROMENAMA! Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina lokaliteta, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja.
IZJAŠNJAVANJE ZA FAKULTATIVNE IZLETE/ULASKE NEOPHODNO JE PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA ZA ARANŽMAN U AGENCIJI U SRBIJI.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
HOTEL: „SAVOIA“ 3*
Via Molinetti 13, 17024 Finale Ligure, Italija. Nalazi se na cca 100 m od plaže. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama i sobama sa trećim pomoćnim ležajem. Restoran hotela nudi široki izbor menija sa akcentom na riblje specijalitete i italijanska vina...
HOTEL „NORIS“ 3* Via Paolo Cappa 60, 17024 Finale Ligure, Italija.
Nalazi se na cca 9 minuta hoda od plaže. Iz hotela se pruža panoramski pogled na Finale Ligure. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama i sobama sa trećim pomoćnim ležajem. Liftom i restoranom...
HOTEL „Festa Brava“ 3* Av. Vila de Blanes, 23, 17310 Lloret de Mar, Girona
Nalazi se u zanimljivom delu Ljoret de Mara, 15-ak minuta od water landa. Hotel je renoviran 2006. god. Centralno lociran, cca 10 min. hoda od glavne promenade. Sobe su standardne, nepušačke, raspolažu sa dva i trećim pomoćnim ležajem, mini-barom, sefom, TV. Ishrana je u restoranu hotela...

POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%
(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba u hotelu, broj mesta je ograničen).

NAČIN PLAĆANJA
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO,BEZ KAMATE,BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa, kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).

•Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

Niš, 21.11.2018.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar