Array
Putovanja autobusom, Putovanja 2020

BARSELONA, ĐENOVA, AZURNA OBALA, MONTE KARLO, MONAKO, MILANO

BARSELONA, ĐENOVA, AZURNA OBALA, MONTE KARLO, MONAKO, MILANO
Devetodnevno putovanje autobusom

1. dan Niš – Beograd – Đenova
Polazak iz Niša u 11,00 h sa parkinga benzinske pumpe Lukoil kod TC Tempo. Direktna vožnja ka Beogradu sa usputnim zadržavanjima prema potrebi. Polazak iz Beograda u 15,00 h sa autobuskog terminala kod Sava centra, parking sa savske strane. *(Transfer iz Novog Sada do Beograda u 13,30 h sa parkinga ispred lokomotive). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Usputna zadržavanja na graničnim prelazima i prema potrebi.

2. dan Đ E N O V A - Ljoret de Mar
Nastavak puta kroz Italiju pored Verone, Breše, Pjaćence do Đenove. Dolazak Đenovu u pre podnevnim satima. Devetosatno zadržavanje u Đenovi. Razgledanje Đenove: Palata duždeva, Pjaca dei Ferari, katedrala Svetog Lorenca, kuća Kristofora Kolomba, kapija Porta Zoprani, Via Garibaldi, danas Strada Nuova... Slobodno do polaska za Barselonu u kasnim večernjim satima. Direktna vožnja kroz Italiju, Francusku i Španiju. Usputna zadržavanja prema planu vožnje i potrebi.

3. dan Ljoret de Mar
Dolazak u Ljoret de Mar u pre podnevnim satima. Smeštaj u hotel od 14,00 h. Slobodno popodne. Večera. Noćenje. Fakultativa: odlazak na Flamenko, prilika da uživate u tradicionalnoj španskoj muzici i plesu uz sangriju (vrsta vina).

4. dan Ljoret de Mar – BARSELONA – Ljoret de Mar
Doručak. Odlazak u Barselonu. Panoramsko razgledanje Barselone u pratnji vodiča: Sagrada Familia, Montjuic, Kolumbov spomenik, Ramblas... Slobodno vreme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan LJORET DE MAR (Figueras)
Doručak. Slobodno za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje. Fakultativa 1: Posle doručka, izlet za Figueras - rodno mesto Salvadora Dalija. (Fakultativni obilazak muzeja – pozorišta Salvador Dali).

6. dan Ljoret de Mar – BARSELONA – Azurna obala
Doručak. Odlazak za Barselonu. Slobodan dan za individualna razgledanja katalonske prestonice. U 22,00 h polazak za Obalu cveća. Direktna, noćna vožnja kroz Španiju i Italiju... Usputna zadržavanja prema potrebi. Fakultativa: Obilazak parka Gvelj sa vodičem.

7. dan AZURNA OBALA – MONAKO – MONTE KARLO - Obala cveća
Dolazak u Kan u pre podnevnim satima. Razgledanje grada: Bulevar Kroazet sa čuvenim hotelima „Karlton“ i „Martinez“, Festivalska palata, Aleja filmskih zvezda, marina, ulica Srba... Pauza za kafu i nastavak putovanja za prestonicu Azurne obale, Nicu. Panoramsko razgledanje: Promenada Engleza, hotel Negresko (čuveni hotel, kulturna baština Francuske), Opera, trg Masena... Slobodno za individualno razgledanje grada. Nastavak putovanja za Monako. Panoramsko, pešačko razgledanje: Palata prinčeva, katedrala Sv. Nikole sa grobovima Ranijea III i Grejs Keli, alijas Gracija od Monaka, vrt Albera I, Okeanografski muzej... Vožnja delom staze formule 1 kroz „tunel“ do Monte Karla, šetnja pored hotela Pariz i čuvenih kockarnica. Obilazak kockarnice namenjene širokoj publici (za ulaz neophodna je prikladna odeća i cipele)... Odlazak u hotel na Obali cveća, Italija. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan Obala cveća - MILANO - Beograd
Doručak. Polazak za Milano. Direktna vožnja sa usputnim zadržavanjima prema potrebi. Dolazak u Milano oko podneva. Devetosatno zadržavanje u Milanu. Razgledanje, pešačka tura: Pjaca i katedrala Il Duomo, Palaco reale, galerija Vitorio Emanuele, zamak Sforca, La Skala, galerija Brera, park Zempione... Slobodno za individualno razgledanje Milana do plaska u kasnim večernjim satima za Beograd. Direktna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju. Usputna zadržavanja prema potrebi i na graničnim prelazima.

9. dan Beograd - Niš
Dolazak u Beograd u pre podnevnim satima. *(Transfer do Novog Sada, dolazak u podnevnim satima). Nastavak puta. Dolazak u Niš u po podnevnim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Hoteli tipa Polazak Povratak Iz Niša, duž autoputa
do Beograda i iz Novog Sada
Cena iz Bograda
Festa Brava 3* Ljoret de Mar /
Astra 3* Diano Marina
11.04.'20. 19.04.'20. redovna rane rezervacije redovna rane rezervacije
265 EUR 246 EUR 250 EUR 233 EUR
Treća, odrasla osoba na pomoćnom ležaju 250 EUR 233 EUR 235 EUR 219 EUR
Dete od 2-12 godina sa 2 odrasle osobe
na pomoćnom ležaju
225 EUR 209 EUR 210 EUR 195 EUR

CENA OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim solo ili spratnim turističkim autobusom sa a/c i a/v uređajima...
 • smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni) na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* na Rivijeri cveća i na bazi 3 polupansiona u hotelu sa 3* u Ljoret de Maru (doručak i večera, samoposluživanje)
 • panoramsko razgledanje Barselone,
 • panoramsko razgledanje Kana, Nice, Monaka i Monte Karla,
 • licenciranog pratioca grupe,
 • troškove organizacije.

CENA NE OBUHVATA:

 • polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Dunav. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • iIndividualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, u smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
 • boravišnu taksu za boravak u hotelu na Rivijeri cveća, u iznosu od cca 3 EUR po osobi, plaćanje u gotovom na recepciji hotela,
 • boravišnu taksu za boravak u hotelu sa 3* na Kosta Bravi u iznosu od cca 1 EUR po osobi i danu, plaćanje na recepciji hotela.
 • fakultativne sadržaje programa,
 • individualne posete, ulaznice, gradski prevoz,
 • doplatu za polaske iz: Vranja, Leskovca, Negotina i Zaječara u iznosu od 20 EUR po osobi – potreban minimum 20 osoba po destinaciji

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 140 EUR po osobi, za boravak u oba hotela, REZERVACIJA NA UPIT. UPLATA PRE POLASKA NA PUT!

CENE PREVOZA I FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • obilazak muzeja Salvadaora Dalija u Figuerasu: 30 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata rezervaciju, ulaznicu za muzej, troškove prevoza i pratioca grupe.
 • flamenko: 30 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata: rezervaciju, prevoz, piće (sangrija...), zabavni program,
 • obilazak Parka Gvelj sa lokalnim vodičem: 30 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata: ulaznice za obilazak parka i lokalnog vodiča, cena ne obuhvata metro/bus kartu do parka i nazad.

  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA DATE SU PREMA TARIFAMA SA DESTINACIJA NA DAN SASTAVLJANJA PROGRAMA I PODLOŽNE SU PROMENAMA! Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina lokaliteta, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja.

  IZJAŠNJAVANJE ZA FAKULTATIVNE IZLETE/ULASKE NEOPHODNO JE PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA ZA ARANŽMAN U AGENCIJI U SRBIJI.

  OPIS I LOKACIJA HOTELA:
  HOTELI TIPA: „FESTA BRAVA“ ILI ODGOVARAJUĆI SA 3*
  Nalaze se u Ljoret de Maru ili u okolini na Kosta Bravi. Sobe su standardne, nepušačke, raspolažu sa dva i trećim pomoćnim ležajem, TV, TWC. Ishrana je u restoranu hotela...
  HOTEL TIPA: „ASTRA“ ILI ODGOVARAJUĆI SA 3*
  Nalaze se na italijanskoj Obali cveća. Hoteli raspolažu dvokrevetnim sobama i sobama sa trećim pomoćnim ležajem, restoranom...

  OSTALE NAPOMENE:
  Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
  Broj sedišta u avionu određuje se prilikom čekiranja na aerodromima.
  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
  Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
  Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
  Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
  Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
  Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
  Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
  Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
  Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
  Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
  Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
  Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

  •Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2017 od 25.01.2017.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300055268 Od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
  Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
  Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

  Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

  27.11.2019.

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
  Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
  Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. • Vaš komentar