Array
Putovanja autobusom, Putovanja 2019

AZURNA OBALA – KOSTA BRAVA – ĐENOVA

10 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1. dan Niš – Beograd (*Novi Sad) - Nica
Polazak iz Niša u 11,00 h sa parkinga benzinske pumpe Lukoil kod TC Tempo. Direktna vožnja ka Beogradu sa usputnim zadržavanjima prema potrebi. Polazak iz Beograda u 15,00 h sa autobuskog terminala kod Sava centra, parking sa savske strane. *(Transfer iz Novog Sada do Beograda u 13,30 h sa parkinga ispred lokomotive). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Usputna zadržavanja na graničnim prelazima i prema potrebi.

2. dan NICA – MONAKO – MONTE KARLO – Kosta Brava (Ljoret de Mar, Tosa del Mar, Pineda...)
Dolazak u Nicu u pre podnevnim satima. Panoramsko razgledanje Nice, prestonice Azurne obale: Promenada Engleza, hotel Negresko (čuveni hotel, kulturna baština Francuske), Opera, trg Masena... Devetosatno slobodno vreme za individualno razgledanje Nice ili kupanje na Ničanskoj plaži. U 20,00 h odlazak do Monaka, šetnja do Palate prinčeva pored Okeanografskog instituta, Botaničke bašte Ranijea I i crkve Sv. Nikole... Vožnja pored Kondamina, stazom formule 1 do Monte Karla. Razgledanje Kazina, dela otvorenog za široku publiku (za ulaz neophodna je prikladna odeća i cipele). Oko ponoći, polazak za Kosta Bravu. Direktna, noćna vožnja, kroz Provansu, Langdok i Rusijon do Kosta Brave.

3. dan KOSTA BRAVA - LJORET DE MAR...
Dolazak u Ljoret de Mar u popodnevnim satima. Smeštaj u izabranom hotelu. Slobodno za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

4. do 7. dan KOSTA BRAVA - LJORET DE MAR...
Boravak u hotelu na bazi polu pansiona (doručak i večera). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultative: 1. BARSELONA, celodnevni izlet autobusdom. Panoramsko razgledanje Barselone u pratnji lokalnog vodiča: Sagrada Familia, Monžuik, Kolombov spomenik, Ramblas, Plasa Espanja, Paseo di Grasije, Avenija dijagonal pored stadiona Kamp nou... Povratak u Ljoret de Mar u večernjim satima (pre večere). Cena 25 EUR, minimum 30 osoba, poseta Magičnim fontanama 10 €; 2. FLAMENKO, veče u restoranu sa nacionalnim plesom uz Sangriju. Cena 25 EUR, minimum 30 osoba; 3. FIGUERES, poludnevni izlet autobusom. Rodno mesto Salvadora Dalija. Obilazak muzeja Salvadora Dalija. Cena 25 EUR, minimum 30 osoba.

8. dan Kosta Brava – Đenova
Doručak. Napuštanje soba do 10,00 h. Prtljag odlažete u garderobi hotela. Slobodno do polaska za Đenovu u 18,00 h. Direktna vožnja kroz Španiju, Francusku i Italiju. Usputna zadržavanja prema potrebi.

9. dan ĐENOVA – Batrovci
Dolazak u Đenovu u jutarnjim satima. Slobodno za individualno razgledanje Đenove, predlažemo: Palatu duždeva na najpoznatijem gradskom trgu Pjacu dei Ferari, katedralu Svetog Lorenca, kuću Kristofora Kolumba, Porta Zopranu, Viju Garibaldi, danas Strada Nuova od 2006. na UNESCO –voj listi svetske baštine, Đenovljanski akvarijum sa preko 5000 morskih stvorenja, koja plivaju u 6 miliona litara vode... Nakon devetosatnog zadržavanja polazak za Beograd. Direktna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

10. dan Batrovci - Beograd – ( *Novi Sad ) Niš
Dolazak na granični prelaz Batrovci oko 10,00 h. Granična procedura. Dolazak u Beograd oko 11,00 h. (*Transfer do Novog Sada, dolazak u podnevnim satima). Nastavak puta za Niš. Usputna zadržavanja radi iskrcavanja putnika iz gradova duž autoputa i po potrebi. Dolazak u Niš oko 14,00 h. Prestanak aranžmanskih usluga.

CENA ARANŽMANA :

hoteli Ljoret de Mar tipa: Polazak Povratak Cena iz Niša, duž autoputa
Niš-Beograd i iz Novog Sada
Cena iz Beograda
redovna rane rezervacije redovna rane rezervacije
„Hawaii Montevista“ 3* 29.06.'19. 08.07.'19. 357 EUR 332 EUR 342 EUR 318 EUR
Treća, odrasla osoba
na pomoćnom ležaju
337 EUR 313 EUR 322 EUR 299 EUR
Dete od 2-12 godina
sa 2 odrasle osobe na pomoćnom ležaju
249 EUR 232 EUR 234 EUR 218 EUR
„Hawaii Montevista“ 3* 22.08.'19. 01.09.'19. 372 EUR 346 EUR 357 EUR 332 EUR
Treća, odrasla osoba
na pomoćnom ležaju
350 EUR 326 EUR 335 EUR 312 EUR
Dete od 2-12 godina
sa 2 odrasle osobe na pomoćnom ležaju
255 EUR 237 EUR 240 EUR 223 EUR

CENA OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim solo ili spratnim turističkim autobusom sa a/c i a/v uređajima...
 • smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni) bazi 5 polu pansiona u odabranom hotelu u Ljoret de Maru, (doručak i večera), samoposluživanje,
 • razgledanja Nice, Monaka, Monte Karla i Đenove,
 • licencirani pratilac grupe,
 • troškovi organizacije.

CENA NE OBUHVATA:

 • polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi Sava Osiguranja. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • iIndividualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, u smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
 • boravišnu taksu za boravak u hotelima na Kosta Bravi u iznosu od 0,50 EUR po noći i osobi starijoj od 16 godina, plaćanje je u gotovom na recepciji hotela.
 • fakultativne sadržaje programa,
 • individualne posete, ulaznice, gradski prevoz,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu od 100 EUR po osobi za 5 polupansiona u hotelu sa 3*, REZERVACIJA NA UPIT. UPLATA PRE POLASKA NA PUT!

DOPLATA ZA POLASKE IZ VRANJA, LESKOVCA, NEGOTINA I ZAJEČARA 20 EUR PO OSOBI – POTREBAN MINIMUM 30 OSOBA PO DESTINACIJI

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

 • BARSELONA, celodnevni izlet autobusom: 25 € (minimum 30 osoba) cena obuhvata: autobuski prevoz, lokalnog vodiča u Barseloni, troškove parkinga i eko taksi.
 • flamenko: 25 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata: rezervaciju, prevoz, piće (sangrija...), zabavni program,
 • poseta magičnim fontanama: 10 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata: prevoz, asistenciju pratioca grupe,
 • obilazak muzeja Salvadaora Dalija u Figuerasu: 25 EUR (min. 30 osoba) cena obuhvata rezervaciju, prevoz, ulaznicu za muzej i parking.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA DATE SU PREMA TARIFAMA SA DESTINACIJA NA DAN SASTAVLJANJA PROGRAMA I PODLOŽNE SU PROMENAMA! Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina lokaliteta, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja. IZJAŠNJAVANJE ZA FAKULTATIVNE IZLETE/ULASKE NEOPHODNO JE PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA ZA ARANŽMAN U AGENCIJI U SRBIJI.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
HOTEL „Hawaii Montevista“ ***, +34.972.365.216, Avinguda de la Roca Grossa, 5, 17310 Lloret de Mar, Girona, Španija.
Smešten u Ljoret de Maru, na samo 6 minuta hoda od šetališta pored obale, hotel Blue Sea Montevista Hawai nudi otvoreni bazen i moderne klimatizovane sobe sa sopstvenom terasom. Sobe su uređene u svetlim bojama i sadrže flat-screen TV i sef. Takođe imaju sopstveno kupatilo. U hotelskom restoranu sa uslugom na bazi švedskog stola možete da uživate u kuvanju pred publikom. Igraonica i vrt sa dečjim igralištem takođe su na raspolaganju. U hotelu se organizuju zabavni programi za odrasle i decu. Hotel Blue Sea Montevista Hawai se nalazi u mirnom delu Ljoreta, na samo 5 minuta hoda od glavne oblasti sa prodavnicama i restoranima. Do naselja Tosa de Mar ima 12 minuta vožnje automobilom. Centar Barselone je udaljen oko sat vremena vožnje.

NAČIN PLAĆANJA
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO,BEZ KAMATE,BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa, kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).

•Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

Niš, 14.12.2018.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Slični aranžmani

Vaš komentar