Array
Banje, Banjski odmor 2017, Banja Ivanjica

SPECIJALNA BOLNICA ZA REHABILITACIJU – BANJA IVANJICA

Izvanredni prirodni i klimatski uslovi pružili su mogućnost da se Ivanjica još davne 1938, god. počne organizovano baviti turizmom. Dugogodišnja nepravda u zapostavljanju ogromnih turističkih potencijala ovog područja ispravljena je 1978, godine kada je, na inicijativu Instituta za hematologiju i Hematološke sekcije Srpskog lekarskog društva, osnovan Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju. Na osnovu dugogodišnjih ispitivanja uticaja podneblja na zdravlje ljudi i posle iscrpnog elaborata, usledila je 25. januara 2000. godine uredba Vlade Republike Srbije oproglašenju Ivanjice za prvu vazdušnu banju u našoj zemlji.
15. septembra 2001. godine UNESCO je Goliju - naš planinski biser na čijem se obronku nalazi Banja Ivanjica - proglasio za ekološku zonu, prvi rezervat biosfere u našoj zemlji To je još jedna potvrda i razlog da otkrijete kako se zdravo živi.
Banja Ivanjica se nalazi na srednjoj nadmorskoj visini od 468 m, koja se smatra optimalnom, kako za zdrave, tako i za većinu osoba sa različitim bolestima.
Vazduh i voda su izrazito čisti, a industrijski objekti po strukturi ne utiču bitno na životnu sredinu, niti remete prirodne pogodnosti ovog područja. Osnovni lekoviti faktor je vazduh, odnosno skup karakterističnih kimatskih faktora. Dosadašnja ispitivanja nedvosmisleno su pokazala da je ovo područje izrazito povoljno za lečenje i rehabilitaciju malokrvnosti, plućnih oboljenja, alergija i neuroloških oboljenja. Specijalna bolnica za rehabilitaciju Ivanjica na pet minuta hoda od centra grada, privlači pažnju i u arhitektonskom smislu. Zgrada je okružena parkom na povšini od 4,5 hektara koji je bogat jelovom i borovom šumom i drugim biljnim vrstama iz ovog kraja.

Cenovnik važi od 05.05.2017.


I II
Maj, jun, septembar,
oktobar, novembar, decembar
Jul i avgust
BO DAN 1/1 3.420 3.500
BO DAN 1/2 2.790 2.900
BO DAN 1/3 2.690 2.750
BODAN APARTMAN 1/1 6.000 6.000
BO DAN APARTMAN ½, 1/3, 1/4 3.500 3.500

PANSION 1/1 2.540 2.600
PANSION 1/1 2.290 2.350
PANSION 1/1 2.190 2.220
PANSION APARTMAN 1/1 5.500 5.500
PANSION APARTMAN 1/2, 1/3, 1/4 3.000 3.000

PRENOĆIŠTE 1/1 2.490 2.630
PRENOĆIŠTE 1/2 2.090 2.460
PRENOĆIŠTE 1/3 1.990 2.340
Cene su prikazane u dinarima po osobi po danu. Cena obuhvata smeštaj ili smeštaj sa odabranom uslugom.

BO dan – pun pansion (doručak, ručak , večera), terapije po preporuci lekara, korišćenje bazena.

Uslovi za decu-pansion

 • Pansion za decu 3-12 godina, zajednički ležaj - 50% cene aranžmana
 • Pansion za decu 3-12 godina, zaseban ležaj - 75% cene pansiona

U cenu nije uračunato:

 • Boravišna taksa – 65,00 rsd (za decu od 7 do 15 godina 32.50 rsd) po danu
 • Osiguranje – 10,00 rsd po osobi po danu
 • Prijava – 15,00rsd

Napomene i doplate:

 • Ukoliko se koristi boravak kraći od 3 dana – cena se uvećava za 10%
 • Za uslugu uslugu POLUPANSIONA – cena pasniona se umanjuje za 10%

Način i uslovi plaćanja:
* Gotovinski, platnim karticama ili na žiro račun agencije Euroturs.
* Uplata akontacije 30% kod rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.
Specijalna bolnica zadržava pravo promene cena.

Smeštaj:
Ukupan kapacitet: 250 ležaja
od toga 80 ležaja u mreži RFZO raspoređenih u 1/2 i 1/3 sobama
-svaka soba svoje kupatilo,telefon/opremljene i adaptirane prema potrebama korisnika
170 ležaja u turističkom delu: raspoređenih u 1/1, 1/2 I 1/3 I 4 apartmana/kupatilo,tv-kablovski priključak, telefon, ceo objekat je pokriven bežičnim internetom
Restorani:
Dva restorana kapaciteta 250 mesta i 80 mesta.
-aperitiv bar
-restoranska terasa i poslastičarnica
-Obroci na bazi punih ili polupansiona po principu ankete - izbor tri jela po obroku.
Nudi se gostu zdrava hrana i zdrav način ishrane.
Bazen:dimenzija 20x9, konusne dubine od 1.20- 1.90m (prilagođen plivačima i neplivačima ). Bazen radi tokom cele godine.
Teretana se može koristiti u rekreativne svrhe uz stručni nadzor rekreatora koji će Vam u toku boravka u zavisnosti od starosne strukture i psiho-fizičkih spremnosti osmisliti program rada u teretani.
Profesionalni program za sportiste uz stručni nadzor trenera u saradnji sa rekreatorom - Fitnes i aerobik
Sauna potiče rad krvotoka, potpomaže prokrvljenost kože, zglobova i unutarnjih organa, čisti pore, jača i učvršćuje kožu, a dobra je i u prevenciji od prehlada te različitih upalnih procesa na koži.
Boravak u sauni ispunjava osećaj dobrog raspoloženja, telesno i psihički u skladu sa starom finskom poslovicom:" U sauni ljutnja isparava, a bes isušuje ". Korišćenje saune je pod kontrolom lekara
Trim sala - Više namenska sala sa rekvizitima za rekreativce i sportiste površine 130m2, stolovi za stoni tenis, strunjače, vratilo, gimnastičarska greda,...
Otvoreni sportski tereni i trim staza.
-tri košarkaška
-tri odbojkaška
-jedan rukometni
-jedan za mali fudbal
Trim staza je kružna 800m, na koju se nastavlja pešačka staza dužine 7 km.
Za one koji još uvek vole da čitaju tu je biblioteka sa preko 1000 naslova stručne literature, klasika domaće i svetske književnosti, beletristike.
Kongresne sale
Kapaciteti namenjeni konferencijama, seminarima, prezentacijama, radionicama i sastancima.
-Mala sala 80 mesta
-Velika sala 200 mesta
Sale opremljene sa video i audio tehnikom.
Plus – sala za sastanke 15 mesta
tri izdvojena prostora za radionice

Indikacije Povrede i oboljenja lokomotornog sistema

 • politraume
 • prelomi i povrede kičme i kičmenih pršljenova
 • traumatska ošteženja kičmene moždine
 • urođene ili stečene mane i nedostaci na koštano-zglobnom sistemu
 • sportske povrede
Reumatska oboljenja
 • zapaljenski reumatizam
 • stanja posle ugradnje endoproteza kuka,kolena,ramena
 • stanje posle operacije discushernije
 • posle osteosinteza različitih lokacija
Bolesti respiratornog sistema
 • hobs (hronični bronhitis i emfizem )
 • bronhijalna astma
 • cistična fibroza bronhijeekstazije
 • abnormalnost grudnog koša i neuromuskulatorni poremećaji
 • nakon hirurškog zahvata zbog plućnog karcinoma
Onkološka rehabilitacija dece
 • sve vrste tumora malignih i benignih ( „malignih po lokaciji „ c00-c97, d42, d43, d45, d46, d47, d61, d75, d76)

Individualni aranžman, minimum za realizaciju je 1 putnik.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka do 14h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Individualni aranžman, minimum za realizaciju je 1 putnik.
Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.

Niš, 05.05.2017.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Slični aranžmani

Vaš komentar