Array
Banje, Banjski odmor 2017, Lukovska banja

HOTELI KOPAONIK I JELAK – LUKOVSKA BANJA

LUKOVSKA BANJA - HOTEL JELAK I KOPAONIK
JUL - DECEMBAR 2017

Lukovska Banja se nalazi na jugu Srbije, na istočnim padinama Kopaonika. Iako se nalazi na 681 m nadmorske visine, što je čini najvišom banjom u Srbiji, okružena je visovima od preko 1000 metara, pa ima prijatnu umerenu klimu.
Lukovsku Banju karakterišu obilje izvora mineralnih voda, netaknuta priroda šumovitog Kopaonika i kristalno čist vazduh. Po broju izvora mineralnih voda, različitog sastava i temperature, i njihovoj izdašnosti (preko 100 l/s), spada u najbogatije u zemlji.
U banji možete birati da budete smešteni u jednom od dva hotela: "Kopaonik" (sagrađen 2000. godine) i "Jelak" (2009. godine), koji su u svojoj ponudi objedinili smeštaj u udobnim sobama, savremene medicinske tretmane, bazene sa termalnom vodom... Svoj boravak možete provesti aktivno, u šetnjama uređenim stazama kroz prelepu prirodu, baveći se sportom na terenima i u hali, na nekom od izleta koje organizujemo za svoje goste... Na vama je da izaberete sve ono što za vas predstavlja idealan odmor!

CENOVNICI ZA PERIOD 01.07. - 30.12.2017.
Cenovnik pansionskih usluga u STANDARD SOBAMA hotela Jelak i Kopaonik u Lukovskoj banji


jul-septembar oktobar novembar-decembar
BO dan osnovni 3.810,00 3.710,00 3.460,00
Kompletni BO dan 5.010,00 4.910,00 4.660,00
Wellness pansion 4.410,00 4.310,00 4.060,00
Kompletni wellnes BO dan 5.610,00 5.510,00 5.260,00
Cene su date po osobi dnevno na bazi punog pansiona.

Cenovnik pansionskih usluga u KOMFORT SOBAMA hotela Kopaonik u Lukovskoj banji


jul-septembar oktobar novembar-decembar
BO dan osnovni 4.110,00 4.010,00 3.760,00
Kompletni BO dan 5.310,00 5.210,00 4.960,00
Wellness pansion 4.710,00 4.610,00 4.360,00
Kompletni wellnes BO dan 5.910,00 5.810,00 5.560,00
Cene su date po osobi dnevno na bazi punog pansiona.

Cenovnik pansionskih usluga u APARTMANIMA hotela Kopaonik u Lukovskoj banji


jul-septembar oktobar novembar-decembar
BO dan osnovni 4.810,00 4.710,00 4.460,00
Kompletni BO dan 6.010,00 5.910,00 5.660,00
Wellness pansion 5.410,00 5.310,00 5.060,00
Kompletni wellnes BO dan 6.510,00 6.410,00 6.260,00
Cene su date po osobi dnevno na bazi punog pansiona.

U cenu Osnovnog BO dana je uračunato:

 • Lekarski pregledi kod dežurnih lekara u toku boravka
 • Balneoterapija: kupanje u lekovitoj vodi, unutrašnji đakuzi bazen u hotelu Jelak (8x4m, temperatura 35°C), unutrašnji bazen u hotelu Kopaonik (14x7m, temperatura 35°C), spoljašnji bazeni kod hotela Jelak (12x6m, temperatura 35°C), spoljašnji bazen kod hotela Kopaonik (22x11, temperatura 35°C), hidrokinezi terapija (grupne vežbe u bazenima sa lekovitom vodom), lokalne kupke u bazenima i "virovima" u Gornjoj Banji (mesta sa spontanim izviranjem lekovite vode);
 • Svakodnevno korišćenje fitnes sale i sportskih terena (asfaltni teren za male sportove: rukomet, odbojka, košarka);
 • Smeštaj u standard dvokrevetnim sobama u hotelima Jelak i Kopaonik ili komfort sobama i apartmanima u hotelu Kopaonik: TV, bade mantili, fenovi za kosu;
 • Ishrana na bazi punog pansiona: doručak - izbor od 10 jela, ručak i večera po principu anketiranja (3 pansionska jela + dijetalni i posni obrok);
 • Korišćenje sale za zabavu: stoni tenis, bilijar, pikado, društvene igre;
 • Besplatan Wireless internet
 • Boravišna taksa i osiguranje.

U cenu kompletnog BO dana su uračunate sve usluge Osnovnog BO dana + 4 tretmana dnevno:

 • elektroterapija (diadinamik, interferentne struje, TENS, mišićni stimulator, soluks lampa),
 • hidromasaža u lekovitoj vodi (biserna kupka ili podvodna masaža),
 • aplikovanje lekovitog blata (do dve aplikacije),
 • manuelna (ručna) masaža - segmentna, u trajanju od 10 minuta.

Wellnes pansion podrazumeva:

 • sve usluge Osnovnog BO dana (smeštaj u hotelu Kopaonik),
 • svakodnevno korišćenje wellness centra,
 • Slana soba, sauna, parno kupatilo, đakuzi kada, tepidarium, veseli tuševi.

Kompletni Wellnes BO dan podrazumeva:

 • sve usluge Kompletnog BO dana (smeštaj u hotelu Kopaonik),
 • svakodnevno korišćenje wellness centra,
 • Slana soba, sauna, parno kupatilo, đakuzi kada, tepidarium, veseli tuševi.

  Doplate u umanjenja:
  BO dan podrazumeva boravak na 3 i više dana.
  Za boravak do 3 dana cena se uvećava za 20%.
  Doplata za jednokrevetnu sobu 1.500,00 dinara dnevno
  Polupansion se umanjuje 300,00 dinara po osobi dnevno.

  Uslovi za decu:

  • do 5 godina borave besplatno;
  • od 5-10 godina: 50% od navedenih cena;
  • 10 i više godina plaćaju punu cenu boravka.

  Način i uslovi plaćanja:
  *Gotovinski, platnim karticama ili na žiro račun agencije Euroturs.
  *Uplata akontacije od 30% kod rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
  *U slučaju rasta cena na malo više od 10%, Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Prolom Banja" zadržava pravo korekcije cena.
  *Za uplaćene iznose garantujemo odgovarajući broj pansiona.

  Hotel Kopaonik je izgrađen 2000. godine, kao prvi moderan smeštajni objekat sa 50 soba. Hotel je renoviran 2014. godine i dodato je novo krilo sa 13 soba i 4 apartmana. U prizemlju hotela se nalaze medicinski blok, Wellness centar i topla veza sa bazenom sa termalnom vodom. U sklopu hotela se nalaze restoran, Kafe bar i fitnes sala.
  Udobne jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne sobe su opremljene klasičnim ili francuskim ležajevima. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, wireless Internet konekcijom, telefonom i terasom.
  Hotel Jelak (izgrađen 2009. godine) raspolaže sa 84 sobe. U prizemlju hotela se nalazi đakuzi bazen sa termalnom vodom, sauna, restoran, kafe-bar sa Wireless Internetom, prodavnica; dok se medicinsko-terapeutski blok nalazi na prvom spratu. Hotel raspolaže i fitnes salom i salom za sastanke. Ispred hotela se nalaze dva bazena sa toplom vodom i mlaznicama, letnja bašta, parking.
  Udobne jednokrevetne i dvokrevetne su opremljene klasičnim ili francuskim ležajevima. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, telefonom, wireless Internet konekcijom, terasom.
  Hotelski restoran. Boravak na čistom vazduhu i tretmani u termalnoj vodi probudiće vaš apetit. Zato će vam ljubazni konobari u hotelskim restoranima poslužiti ukusna i kvalitetna jela. Doručak je najvažniji obrok u danu, možete izabrati neko od jela na dnevnom meniju ili jedno od desetak jela koja su svakodnevno u ponudi. Jela za ručak i večeru ćete izabrati dan ranije, principom anketiranja. Dijetalna jela su takođe deo svakodnevne ponude naših restorana. Pekara i poslastičarnica nude svakodnevno svež hleb, pecivo i kolače. U ponudi pića je točeno Prolom pivo (sa Prolom vodom, po licenci Kraljevskog bavarskog piva), Prolom sokovi i domaću ljutu rakiju od divlje kruške.
  Kafe bar sa poslastičarnicom. Za prijatne trenutke odmora uz kafu, ukusne kolače domaće poslastičarnice, sladoled, na raspolaganju su vam kafe bar kod recepcije ili letnja bašta (postoje u oba hotela, poseduju Wireless Internet).
  Etno restoran "Lukovske Kolibe". Nalazi se na ušću Štavske u Lukovsku reku, na samoj obali. U predivnom prirodnom ambijentu, restoran priprema specijalitete podkopaoničkog kraja ispod sača: jagnjetinu i teletinu, pitu "rednicu", kupus, pasulj prebranac. Ovde možete isprobati i hleb ispod crepulje, domaći sir i kajmak, domaće sitne kolače...
  Wellness centar Lukovske Banje predstavlja ekskluzivni kompleks u kome se na prirodan način postiže podizanje opšteg stanja zdravlja duha i tela. Sva blagotvorna svojstva vode, pare i toplote su u službi Vašeg uživanja, opuštanja i oslobađanja od svakodnevnog stresa.
  U prijatnom ambijentu Wellness centra su Vam na raspolaganju:
  Slana soba (Haloterapija) - zasniva se na doziranom boravku u prostoru izgrađenom od kamene soli, koji ima lekovitu mikroklimu prirodnih slanih pećina. Vazduh je zasićen najfinijim česticama soli sa brojnim mikroelementima koji pozitivno utiču na ljudski organizam, tako da se proporučuje ne samo osobama sa zdravstvenim problemima, već i zdravim osobama i sportistima za relaksaciju.
  Tepidarijum - je prostor sa klupama zagrejanim od 37°C do 39°C, približno temperaturi tela. Tako se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi. Ležeći na njima opuštaju se mišići kao i nervni sistem. Tepidarijum se preporučuje kao priprema pred boravak u parnom kupatilu.

  OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
  Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
  Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
  U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
  Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
  Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
  Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
  Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
  Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

  OSTALE NAPOMENE:
  Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
  Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
  Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
  Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
  Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
  Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
  Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
  Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
  Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
  Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
  Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
  Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
  Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
  Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
  Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
  Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
  Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

  Niš, 02.06.2017.

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
  Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
  Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. • Slični aranžmani

  Vaš komentar