Planine Srbija, Kopaonik

KOPAONIK – APARTMANI KRALJEVI ČARDACI

KOPAONIK - KRALJEVI ČARDACI SPA ***
APARTMANI - PROLEĆE / LETO / JESEN 2017.

U vikend naselju Kopaonika na glavnom putu, 2.5 km od prve žičare i 5 km od centra Kopaonika, nalazi se kompleks „KRALJEVI ČARDACI & SPA“. Kompeks od 152 apartmana i aparthotela je otvoren u januaru 2012. godine.
SPA & WELLNESS centar / Kraljevi Čardaci SPA su proglašeni 2012. godine najboljim SPA & WELLNESS hotelom u Srbiji.

Cenovnik apartmani 09.04.2017/01.12.2017.

Period STUDIO 1/3 APARTMAN 1/4 APARTMAN 1/6
09.04-23.07. 27 32 37
23.07-27.08 30 35 40
27.08-01.12 27 32 37
Cene navedene u cenovniku izražene su u evrima, važe za jednu noć boravka po smeštajnoj jedinici.

Cena uključuje:

 • Najam (zakup) izabranog apartmana.
 • Završno čišćenje, struju, vodu, grejanje, posteljinu, peškire.
 • Prevoz do centra Kopaonika 5 puta dnevno
 • Vaučer sa 10% popusta na cenudnevne karte za korišćenje sadržaja Spa &wellnes centra koji se prostire na 900m2 i sadrži: zatvoren bazen dimenzija 14x6m sa jakuzzi-em, otvoren bazen dimanzija 10x5m, jacuzzi na otvorenom, finsku saunu, bio saunu (ruska banja), aroma parno (tursko) kupatilo, hamam, slanu pećinu, kneipp bazen, tepidarijum klupe
Float Spa kapsula i tretmani relaksacije, tretmani tela i masaže se zasebno rezervišu i dodatno plaćaju. Svi gosti Spa & wellness centra dobijaju bade mantil, paštemal, peškir i papuče.

NAPOMENA:
Spa & wellnes centar će raditi za vikend 07.04. - 09.04. zatim u terminu 14.04. - 23.04. i u terminu 28.04. - 02.05. nakon 02.05. Spa centar se zatvara zbog radova u kompleksu, do 02. jula.

Cena ne uključuje (obavezno plaćanje na licu mesta):

 • Boravišnu taksu u iznosu 100 din po osobi po noći za odrasle i 50din po osobi za decu od 7 do 15 godina po noći. Deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu.
 • Osiguranje u iznosu od 20,00 dinara po noćenju po osobi, bez obzira na uzrast.

Doplate (nisu obavezne):

 • Polupansion (švedski sto): za odrasle 12€ po osobi, za decu od 2 do 15 godina 5€ po osobi, po noćnju.
 • Obroci se mogu i pojedinačno uplaćivati po sledećem cenovniku: doručak 4€, a večera 8€ po osobi, po noćenju, za odrasle, a za decu 2€ doručak, a 3€ večera, po osobi, po noćenju. (U slučaju da u hotelu boravi manje od 30 gostiju, pansionski obroci se služe po principu set menija uz izbor više jela.)
 • dnevna karta za spa & wellness centar je 1.500,00 rsd po osobi za odrasle, a za decu uzrasta 2-15 godina cena dnevne karte je 500,00 rsd

Način i uslovi plaćanja: (dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBSa na dan uplate)

 • Gotovinski, platnim karticama ili na žiro račun agencije Euroturs.
 • Uplata 30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

Uslovi otkaza aranžmana i promene termina:
Gost je dužan da u pisanoj formi obavesti agenciju o odustajanju ili promeni termina aranžmana.
U zavisnosti od rokova otkaza aranžmana zadržavaju se sledeći procenti od ukupne cene:

 • 30 ili više dana pre početka aranžmana: bez naplate
 • 29 -15 dana pre početka aranžmana: 20%
 • 14 - 8 dana pre početka aranžmana: 40%
 • 7 - 1 dana pre početka aranžmana: 60%
 • Na dan početka aranžmana ili kasnije: 80%
U slučaju ranijeg napuštanja hotela, hotelijer nema obavezu povraćaja novca.
Nakon izvršene rezervacije promene termina se mogu vršiti isključivo uz saglasnost hotelijera.
Hotel ne priznaje nepovoljne vremenske uslove kao valjan razlog za otkaz rezervacije ili prevremeni napuštanje hotela.

KRALJEVI ČARDACI SPA
Lokacija : u vikend naselju Kopaonika na glavnom putu, 2.5km od prve žičare i 5km od centra Kopaonika Hotelsko apartmanski spa kompleks “Kraljevi čardaci SPA”, vlasništvo građevinske firme “Prvako inženjering” iz Kragujevca nalazi se na 1450 m nadmorske visine Kopaonika. Od 2011. godine kada su u „čardacima“ odseli prvi gosti, ovaj kompleks neprekidno raste, razvija se i svojim gostima nudi bogate sadržaje.
Klub privrednih novinara Srbije i Centar za promociju wellness i spa Sunny dodelili su “Kraljevim čardacima” priznanje za wellness hotel 2012. godine – WELLNESS AWARD 2012.
U sklopu apart hotela “Kraljevi čardaci” nalazi se 27 smeštajnih jedinica, SPA i wellness centar, lobby bar, pansionski restoran i igraonica za decu. U sklopu hotelskog kompleksa je i 199 moderno opremljenih apartmana. Hotelsko apartmansko naselje “Kraljevi čardaci SPA” nalazi se u vikend naselju Kopaonik, udaljen 4,5km od centra Kopaonika i 2,5km od najbliže žičare.

Sadržaj “Kraljevih čardaka” čine: - SPA & WELLNESS centar / Kraljevi Čardaci SPA su proglašeni 2012. godine najboljim SPA & WELLNESS hotelom u Srbiji: Prostire se na 900m2 i sadrži: zatvoren bazen dimenzija 14 x 6m sa jacuzzi-em, otvoren bazen dimenzija 10 x 5m, jacuzzi na otvorenom , finsku saunu, bio saunu (ruska banju), aroma - parno (tursko) kupatilo, hamam, slanu pećinu, kneipp bazen, tepidarijum klupe i float spa kapsulu. Float spa tretmani relaksacije, tretmani tela i masaže se zasebno rezervišu i plaćaju dodatno. Svi gosti SPA & WELLNESS centra dobijaju bade mantil peštemal, peškir i papuče.
- a la cart restoran
- pivnica
- lobby bar
- pansionski restoran
- bar pored bazena
- konferencijske sale sa komplet audio i video opremom (projektor, platno, flipchart, ozvučenje, wireless internet)
- igraonica za decu
- wireless internet, mogućnost rentiranja lap-top računara
- skijašnica i ski servis na 30m od ski staze Malo jezero
- otvoreni parking (ograničenog kapaciteta)

Struktura smeštajnih jedinica:
Studio ( 2 osobe ) - jedna prostorija sa garniturom na razvlačenje za dve osobe ,kupatilo (tuš, fen) , kompletno opremljena kuhinja sa električnim šporetom, frižiderom, posuđem, priborom za jelo,sto za ručavanje, LCD TV , wireless internet.
Studio ( 3 osobe ) - jedna prostorija sa garniturom na razvlačenje za dve osobe ,jedan singl na razvlačenje ,kupatilo (tuš, fen) , kompletno opremljena kuhinja sa električnim šporetom, frižiderom, posuđem, priborom za jelo,sto za ručavanje, LCD TV, wireless internet.
Apartman ( 4 osobe ) - dnevna soba sa garniturom na razvlačenje za dve osobe, spavaća soba sa francuskimležajem (200x160) ili dva singl ležaja, kupatilo (tuš, fen) , kompletno opremljena kuhinja sa električnimšporetom, frižiderom,posuđem, priborom za jelo, sto za ručavanje, LCD TV, wireless internet.
Apartman ( 6 osoba ) - dnevna soba sa garniturom za sedenje koja se razvlači za dve osobe (neki apartmani imaju i kamin u dnevnoj sobi), dve spavaće sobe, jedna sa francuskimležajem, a druga sa dva singl ležaja, kupatilo (tuš, fen) , kompletno opremljena kuhinja sa električnim šporetom, frižiderom, posuđem, priborom za jelo, sto za ručavanje, LCD TV, wireless internet.

Individualni aranžman, minimum za realizaciju je 1 putnik.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

•Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Niš, 05.04.2017.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar