Planine Srbija, Oplenac

HOTEL OPLENAC – OPLENAC

Hotel Oplenac smešten je na istoimenom brdu i udaljen je 500 m od centra Topole, a 80 km od prestonice Srbije, Beograda. Ovaj hotel sa sobom nosi deo srpske kraljevske istorije, a njegov idejni tvorac je Kralj Petar I Karađorđević. Po arhitekturi jedinstven, hotel je oblikovan kao vizantijski dvorac sa stilskim odlikama šumadijsko-moravskih kuća. Hotel vam omogućava da odmorite u miru, u prelepom okruženju uređene lisopadne šume i neposrednoj blizini zadužbine Kralj Petar I Karađorđević.
Hotel u svojoj ponudi ima 22 komforne i moderno opremljene smeštajne jedinice. Gostima su na raspolaganju jednokrevetne, dvokrevetne i sobe sa francuskim ležajem.
SPA CENTAR hotela Oplenac predstavlja savršeno mesto za goste koji žele da se relaksiraju i uživaju u trenutku u mirnoj i opuštenoj atmosferi.
Centar se nalazi u donjem nivou hotela i njegova ponuda obuhvata unutrašnji bazen sa regulisanom temperaturom, parno kupatilo, saunu, sobu za masažu i odvojene muške i ženske svlačionice.
Restoran hotela kapaciteta 180 mesta nudi gostima raznovrstan izbor lokalnih i nacionalnih specijaliteta koje za naše goste pripremaju majstori kulinarstva. Ovde gosti mogu organizovati svoje privatne i korporativne događaje.
Hotel poseduje i lobi bar sa raznovrsnom ponudom alkoholnih i bezalkoholnih pića i napitaka.
Kongresna sala hotela ima kapacitet do100 mesta. Tehnički je dobro opremljena i pogodna za organizovanje najrazličitijih događaja, poput team building-a, poslovnih sastanaka, banketa, koktela, prijema, prezentacija.
Topola i njena okolina su poznate po vinogorju i vinskom turizmu, pa će ljubitelji vina imati priliku da uživaju u ukusima kvalitetnih vina vinarije Stari Oplenac, koja je deo hotelskog kompleksa, kao i u vinima vinarija koje se nalaze u neposrednom okruženju.

INDIVIDUALAN CENOVNIK

Cenovnik važi od 30.06.2017.

Hotel Oplenac (noćenje sa doručkom) Cena
Jednokrevetna soba 1/1 3.900,00 RSD
Dvokrevetna soba 1/2 2.900,00 RSD
Soba sa francuskim ležajem 1/2 2.900,00 RSD
Dnevni odmor 3.500,00 RSD
Cene su po osobi dnevno na bazi noćenja sa doručkom.

U cenu aranžmana je uračunato:

 • U cenu su uračunate boravišna taksa i osiguranje.

U cenu aranžmana nije uračunato:

 • Korišćenje SPA CENTRA za goste hotela (bazen, sauna, parno kupatilo)- 1.000,00 RSD
 • Pansion ručak- 800,00 RSD
 • Pansion večera- 700,00 RSD

VIKEND PONUDA

Vikend ponuda važi od 13.06. - 01.09.2017. 5990, 00 RSD
Cena je po osobi za 2 noćenja na bazi polupansiona

U cenu Vikend paketa je uračunato:

 • 3 dana / 2 noćenja
 • usluga na bazi polupansiona (doručak i večera)
 • korišćenje sadržaja SPA centra
 • besplatan internet
 • besplatan parking sa video nadzorom
* 15 % popusta na korišćenje ponude radnim danima (ponedeljak – četvrtak)- Cena: 5.200, 00 RSD (po osobi)

ROMANTIČAN ODMOR

Romantični odmor važi od 13.06. - 01.09.2017. 11.890, 00 RSD
Cena je za dve osobe i 2 noćenja na bazi polupansiona

U cenu paketa „ROMANTIČAN ODMOR“ je uračunato:

 • tri dana/ dva noćenja
 • soba sa francuskim ležajem
 • usluga na bazi polupansiona (doručak i večera)
 • romantična večera u bašti hotela
 • neograničeno korišćenje sadržaja SPA (centra)
 • besplatan internet i parking sa video nadzorom
 • kasna odjava do 17 h
* Poklon: boca vina po izboru iz vinarije Stari Oplenac

PORODIČAN PAKET
1 dete GRATIS, drugo dete 50 % popusta

Porodični paket važi od 13.06. - 01.09.2017. 17.950, 00 RSD
Cena je za dve osobe i 2 noćenja na bazi polupansiona

U cenu „PORODIČAN PAKET“ je uračunato:

 • 3 dana/2 noćenja
 • usluga na bazi polupansiona (doručak i večera)
 • korišćenje SPA centra
 • besplatan internet i parking
 • igralište za decuOplenačka večera (veče tradicionalne domače kuhinje - oplenačka zakuska uz aperitiv, Karađorđeva šnicla sa prilogom, sezonska salata, lepinja, po želji desert ili čaša vina)
 • kasna odjava do 17 h
* Soba sa francuskim ležajem za roditelje, dvokrevetna soba za decu (ukoliko se radi o jednom detetu, mogućnost dodatnog ležaja ili krevetca)

U cenu „PORODIČAN PAKET“ nije uračunato:

 • Obilazak Zadužbinskog kompleksa (crkva sv. Đorđa, kuća Kralja Petra I, vinogradareva kuća, kraljeva vinarija) uz doplatu 400, 00 RSD po osobi

Uslovi plaćanja:
Plaćanje je u dinarima, gotovinski ili platnim karticama.
Uplata 30 % akontacije od cene aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka do 14h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Niš, 30.06.2017.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar