Planine Srbija, Tara

HOTELI OMORIKA, BELI BOR i JAVOR – TARA

Planina Tara se prostire na 19.200 hektara i zbog svojih izuzetnih prirodnih retkosti 1981. godine dobar njen deo proglašen je nacionalnim parkom. Prosečna nadmorska visina od 1000 do 1200 metara i netaknuta priroda idealan su spoj za odmor i oporavak.

Cenovnici važi od 09.07 - 23.12.2017.

Hotel „Omorika“ *** Tara

Tip sobe Vrsta usluge PERIOD
09.07-26.08.2017. 26.08-06.10.2017. 06.10-17.11.2017. 17.11-23.12.2017.
Porodična PP 3.300 3.100 2.900 2.700
Dvokrevetna PP 3.600 3.400 3.200 3.000
Dvokrevetna – sa terasom PP 3.900 3.700 3.500 3.300
Jednokrevetna PP 4.200 4.000 3.800 3.600
Apartman PP 4.700 4.700 4.700 4.700
Apartman prezident PP 6.200 6.200 6.200 6.200
Cena noćenja sa doručkom je za 5% manja od cene polupansiona. Cena dnevnog odmora je 50% od cene polupansiona

Depandans „Javor“ * Tara

Tip sobe Vrsta usluge PERIOD
09.07-26.08.2017. 26.08-06.10.2017. 06.10-23.12.2017.
Jednokrevetna soba Polupansion (PP) 3.000 2.900 2.800
Dvokrevetna soba Polupansion (PP) 3.000 2.900 2.800

Hotel „Beli Bor“ ** Tara


Tip sobe

Vrsta usluge
PERIOD
09.07-06.10.2017. 06.10-23.12.2017.
Porodična Pansion (P) 3.100 2.900
Dvokrevetna Pansion (P) 3.100 2.900
Jednokrevetna Pansion (P) 3.300 3.100

*Cene su izražene u dinarima, po osobi, dnevno

Usluge hotela:
Hotel Omorika – PP – švedski sto (doručak i ručak ili doručak i večera)
Doplata do punog pansiona u hotelu „Omorika“ i depadansu „Javor“ je 600,00 dinara. (švedski sto).
Hotel Beli Bor – pun pansion (P): doručak-švedski sto, ručak i večera-klasično posluženje
Depadans Javor – PP – švedski sto (doručak i ručak ili doručak i večera)

U cenu nije uračunato:

  • Boravišna taksa u hotelu Omorika iznosi 80,00 RSD, a osiguranje 2,06 RSD
  • Deca do 7 godina plaćaju samo osiguranje 2,06 RSD.
  • Deca od 7-15 godina plaćaju boravišnu taksu 40,00 RSD i osiguranje 2,06 RSD
  • Boravišna taksa u hotelu Beli Bor iznosi 90,00 RSD, a osiguranje 2,06 RSD
  • Deca do 7 godina plaćaju samo osiguranje 2,06 RSD.
  • Deca od 7-15 godina plaćaju boravišnu taksu 45,00 RSD i osiguranje 2,06 RSD

Uslovi za decu:
Popusti za decu od 3 do 10 godina (obavezna potvrda roditelja-mogu koristiti samo jedan popust)

  • 30% od cene ukoliko koriste poseban ležaj i koriste usluge ishrane,
  • 50% od cene ukoliko koriste zajednički ležaj i koriste usluge ishrane
  • deca do 3 godine plaćaju samo osiguranje (ukoliko ne koriste ni ležaj ni hranu)
Za hotel „Beli Bor“ - poseban popust – besplatan boravak za drugo dete do 10 godina..

Način i uslovi plaćanja:
Gotovinski, platnim karticama ili na žiro račun agencije Euroturs Niš.
Uplata 30% akontacije. Ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.
Cene su garantovane ukoliko stopa PDV-a ostane nepromenjena.

Hotel Omorika*** Tara.
U najlepšem delu planine Tare smešten je hotel Omorika*** koji svojim sadržajima pruža mogućnosti za odmor, zabavu i rekreaciju.
Hotel raspolaže sa:
• 2 apartmana prezident,
• 8 apartmana,
• 156 komfornih soba.
Sve sobe su sa direktnom telefonskom linijom i TV aparatom-satelitski program.
Pored hotelskog restorana, na raspolaganju gostima je i banket sala, VIP salon, aperitiv bar, poslastičarnica, terasa, prodavnica suvenira, frizerski salon, salon lepote, ambulanta, biblioteka i niz drugih sadržaja koji gostima boravak čine prijatnim. Brinući se da boravak bude prijatan, i u rekreativnim aktivnostima raznovrstan, hotel nudi sadržaje kao što su: poluolimpijski zatvoreni bazen sa saunom, teretana, kuglana, stoni tenis, bilijar, salon igara za decu, internet cabinet, ambulanta, biblioteka. Bežični internet je dostupan u holu hotela i svim salama. Nadmorska visina od 1059 metara, vrlo povoljni klimatski uslovi, veliki broj sunčanih dana, četinarska šuma i sportski tereni, garantuju dobre uslove za pripreme sportista u različitim disciplinama. U neposrednoj blizini hotela je travnati fudbalski teren, trim staza duga 1900 metara sa sportskim spravam, 10 km uređenih šetnih staza u borovoj šumi, dva teniska terena i tereni za rukomet, košarku i odbojku kao i ski staza duga 300 metara pogodna za školu skijanja. U hotelu se održava veliki broj seminara, kongresa i savetovanja jer u svom sastavu ima kongresnu salu sa potrebnom audio-vizuelnom opremom i više manjih sala za rad.
-U restoranu hotela “Omorika” svi obroci su na bazi švedskog stola.
-Trim sala (teretana) i kuglana, ambulanta, biblioteka, salon lepote, frizerski salon i dečija soba.

Depandans Javor* kapaciteta 40 ležaja, posluje u sastavu hotela „Omorika“ od kog je udaljen oko 100 metara i nalazi se u hladu borove šume. Gosti „Javora“ koriste usluge ishrane i ostale dopunske sadržaje u hotelu „Omorika“. Neobična arhitektura čini ovaj objekat još privlačnijim, dok letnja terasa, odskora još lepša i prostranija, u hladu borova, pravo je mesto za predah tokom šetnji planinom.

Hotel Beli Bor ** Hotel je smešten u mestu zvanom Radmilovac na nadmorskoj visini od 1025 metara, udaljen od hotela ,,Omorika” 4,5 km. Povezuje ih asfaltni put i uređena šetna staza.
Raspolaže sa 125 komforno opremljenih soba. Pored restorana, hotel ima i kafanu, dva aperitiv bara i diskoteku. Kongresna sala i nekoliko manjih sala su opremljene potrebnom audio-vizuelnom opremom za održavanje seminara, kongresa i savetovanja.
Bežični internet je dostupan u centralnom holu hotela.
Pored hotela su dva ski lifta sa stazama pogodnim za školu skijanja i rekreativno skijanje gostiju. Tu je i rukometno igralište, tri košarkaška terena i pomoćni fudbalski travnati teren kao i dva teniska terena sa čvrstom podlogom što naš hotel čini idealnim mestom za organizovanje sportskih kampova.
Letnje učionice pored hotela se koriste kao učionice i radionice organizovanih škola i nastave u prirodi.

Individualni aranžman, minimum za realizaciju je 1 putnik.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

•Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Niš, 18.05.2017.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar