Zimovanje, Zima 2018, Slovenija

GRAND HOTEL SAVA SUPERIOR – ROGAŠKA SLATINA – SLOVENIJA

ROGAŠKA SLATINA - SLOVENIJA
GRAND HOTEL SAVA **** SUPERIOR

Terme Rogaška Slatina (od Niša 712 km, od Beograda 477 km, od Novog Sada 463 km, od Vranja 821 km), je banjsko odmaralište i lečilište visokog ranga, ne samo u Sloveniji, već i u Evropi. Rogaška Slatina se nalazi na istoku Slovenije uz samu granicu sa Republikom Hrvatskom. Najbliži veći grad je Celje koje se nalazi na oko 30 km. Kvalitetna mineralna voda koje izvire ovde već 400 godina privaliči posetioce. U zlatnim vremenima Rogaška Slatina bila je mesto okupljanja mnogih vladarskih porodica, visokog plemstva i drugih važnih gostiju iz nekadašnje Austrijske carevine i Kraljevine Jugoslavije: Franc Ferdinad, kralj Petar, Franc List su samo neki od njih. Svetski poznata voda "Donat Mg", koja izvire na dubini od 280m do 600m, jeste osnov nastanka i razvoja Rogaške Slatine. Zbog visokog sastojka magnezijuma i drugih minerala blagotvorno deluje na ljudski organizam. Rogaška pomaže u lečenju bolesti organa za varenje, jetre, žuči, gušterače, nerava, srca i krvnih sudova. Povoljno deluje na koncentraciju šećera u krvi, holesterola i povišenog krvnog pritiska, nezamenjiv je kod otklanjanja poteškoća zatvora, gojaznosti, goruščice i preteranog izlučivanja želučane kiseline. Svojim hotelima visoke kategorije, dobro opremljenim wellness centrima, otvorenim i zatvorenim kompleksom termalnih bazena “Rogaška Rivijera” i stručnim lekarskim timom, Rogaška Slatina pruža posetiocima ugodan odmor, kao i dobar medicinski tretman.

Grand Hotel Sava 4*
Grand Hotel Sava 4* je okružen cvetnim parkom i prelepom prirodom te svojim gostima nudi pravo opuštanje. Hotel ima 232 sobe i 17 apartmana. Sve sobe (20-25 m²) su klimatizovane i imaju kupatlo sa tuš kabinom ili kadom, WC, satelitsku TV, radio, telefon, mini bar, sef, bade mantil i Internet. Od dodatnih sadržaja hotel ima pansionski restoran Kristal sa bife stolom za samoposluživanje i pripremanjem hrane ispred Vas (show cooking), À la cart restoran Kaiser, Lobby bar, Cappucino bar, kafanu Imperial, kongresni centar, frizerski salon, Lotus beauty centar, luksuzni ROI Spa centar, bazen, saune i fitnes.

ROI SPA CENTAR – Novi ROI SPA centar prostire se na više od 1.200 m² površine. Doživite blagotvorno dejstvo mineralne vode i njenih sastojaka u finskoj, turskoj i infracrvenoj sauni, kao i u posebnoj slanoj sobi za inhalaciju. Prepustite se lečenju i opuštanju uz mineralne vode u tuševima doživljaja i ambijentu relax bazena na otvorenom, koji je jednini u Rogaškoj Slatini sa termo-mineralnom vodom. Ostali doživljaji su lounge bar s bogatim izborom zdravih jela, tepidarium (sa grejanim ležaljkama) i različiti prostori za opuštanje.

OKVIRNE GEOGRAFSKE KOORDINATE OBJEKTA (GOOGLE MAPS), OZNAČENO STRELICOM:


Paket „MAGNEZIJUM VITAL“

Cenovnik važi u periodu 12.11.2017.-14.01.2018.


12.11.- 24.12.2017.
Dodatna noć
24.12.2017.-14.01.2018.
Dodatna noć
6 DANA/ 5 NOĆENJA 8 DANA/ 7 NOĆENJA 6 DANA/ 5 NOĆENJA 8 DANA/ 7 NOĆENJA
GRAND HOTEL SAVA
Dvokrevetna soba- LUX 460 € 628 € 80 € 584 € 792 € 104 €
Dvokrevetna soba- SUPERIOR 400 € 541 € 68 € 520 € 712 € 92 €
Dvokrevetna soba – SUPERIOR CLASSIC 360 € 485 € 60 € 480 € 656 € 84 €
Cene su date po osobi po paketu

U cenu paketa je uračunato:

 • 5 ili 7 polupansiona (švedski sto) u restoranu KRISTAL – showcooking;
 • bogat doručak (samoposluživanje);
 • kulinarske večeri u restoranu Kristal (3 x nedeljno tematski gastro doživljaji);
 • slobodan ulaz u hotelski bazen Lotus sa termo-mineralnom vodom 28 – 30 °C, 2 x đakuzi 36° C, saune (turska, finska, tepidarium);
 • petkom i subotom noćno kupanje do 22 časa;
 • flaša lekovite mineralne vode u sobi prilikom dolaska;
 • upotreba bade mantila i peškira za kupanje;
 • slobodan ulaz u Hit Casino Fontana (važi za starije od 18 godina);
 • bogat animacijski program (organizovani izleti, društvene igre, radionice, plesne večeri u Kafani Cappuccino);
 • program za duhovno i sportsko buđenje: "pozdrav jutru", jutarnja gimnastika, vodena gimnastika, aerobik u vodi.

TRETMANI u programu Magnezijum Vital:

 • Pijenje lekovite mineralne vode;
 • 1x konsultacija sa lekarom;
 • kod 5 noćenja- 2 tretmana po izboru doktora;
 • kod 7 noćenja- 3 tretmana po izboru doktora.

BEZ DOPLATE ZA JEDNOKREVETNU SOBU U PERIODU: 24.09.- 28.12.2017.

U cenu paket nije uračunato:

 • Boravišna taksa koja iznosi 1,50 € po osobi/ noći i plaća se na recepciji hotela.

DIJETALNA ISHRANA: Hotel ima mogućnost raznih dijeta, kao što su: dijetalna ishrana, dijabetičarska ishrana, bezglutenska; Body slim program; neslana hrana; ayurvedska ishrana Doplata za obrok kod odabrane dijete: 5 €/ obrok .

Doplate (po osobi i danu):

 • Boravišna taksa koja iznosi 1,50 € po osobi/ noći i plaća se na recepciji hotela
 • jednokrevetna soba – Grand hotel Sava: 20 €
 • jednokrevetna soba – Grand hotel Sava - GRAND: 40€
 • jednokrevetna soba – Hotel Zagreb: 15 €
 • pun pansion: 20 €
 • dečiji krevetić: 12 €
 • manji kućni ljubimci – samo Hotel Zagreb- 12 €
 • kasna odjava (11-18h): 50€ po sobi
 • ranija prijava (8-13h): 50€ po sobi
 • *** novogodišnja večera u restoranu Kristal/Kaiser je obavezna

**Novogodišnji program, večera i animacija 2017./2018. Restoran Kristal Restoran Kaiser
Odrasli 200 250
Deca do 12 godina 130 150
Deca do 4 godina 90 120
Deca do 2 godina besplatno besplatno
Cene su date po osobi

Popusti za decu:
Grand Hotel Sava

 • dete do 5 godina: GRATIS (bez sopstvenog kreveta)
 • dete do 12 godina: 30% popusta (pomoćni ležaj - soba grand)
Hotel Zagreb
 • dete do 5 godina: GRATIS (bez sopstvenog kreveta)
 • dete do 12 godina: 30% popusta (pomoćni ležaj)

Napomene: Prijava gostiju je moguća od 14h, a odjava do 10h

Način i uslovi plaćanja:
Gotovinski, platnim karticama kao i preko računa agencije. Plaćanje je u dinarima, po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan plaćanja. Uplata akontacije od najmanje 40% ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre početka korišćenja usluga. Ukoliko stranka ne reguliše obavezu plaćanja najkasnije 21 dan pre početka korišćenja usluga automatski će se smatrati da je odustala od aranžmana i postupiće se prema opštim uslovima putovanja organizatora.

Individualni aranžman, minimum za realizaciju je 1 putnik.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

•Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Niš, IRS/03.11.2017.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar