Putovanja avionom, Putovanja 2016

MOSKVA I SANKT PETERBURG 20.06.2016. – 27.06.2016.

Polazak: 20.06.2016.
Povratak: 27.06.2016.
8 dana, avionom

Program putovanja: BELE NOĆI

1. dan 20.06. Beograd – Moskva - Sankt Peterburg ponedeljak
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let Aeroflota-a za Moskvu u 13:25 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:10 časova. Poletanje za Sankt Petersburg u 19:45 časova (let SU 28). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 21:10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan 21.06. Sankt Peterburg utorak
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica "Aurora", Smoljni (bez ulaska u objekte). U produzetku razgledanja Petropavlovska tvrđava (fakultativno), istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 22.06. Sankt Peterburg sreda
Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Izlet u Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan 23.06. Sankt Peterburg četvrtak
Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova), specifican pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke. Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa... Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan 24.06. Sankt Peterburg - Moskva petak
Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Moskvu u 09:25 časova (let SU 7). Dolazak u 10:40 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Smeštaj u hotel. Uveče obilazak Moskovskog metroa u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan 25.06. Moskva subota
Doručak. Fakultativni program: Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom Unesko-a. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan 26.06. Moskva nedelja
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Večernja Moskva, sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan 27.06. Moskva – Beograd ponedeljak
Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 10:25 časova (let SU 2090). Dolazak u Beograd u 12:25 časova.

CENA ARANŽMANA: 675 Eura

Cena za decu 2-14 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj) 625 Eura

Cena aranžmana je po osobi u dvokrevetnoj sobi.
Doplata za jednokrevetnu sobu - 195 €
Za treću odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je:
- u Moskvi, u Hotel Best Western Vega 4* - u jednokrevetnoj sobi
- u St.Peterburgu, u Hotelu Moskva 4* - na dopunskom ležaju

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • avio prevoz na svim relacijama letovima Aeroflota:
  20.06. Beograd-Moskva-Sankt Peterburg
  24.06. Sankt Peterburg- Moskva
  27.06. Moskva-Beograd;
 • smeštaj u St.Peterburgu u Hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
 • smeštaj u Moskvi u Hotelu Best Western Vega 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
 • transfere prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 149 €, podložno je promeni);
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
 • Individualne troškove.

Način i uslovi plaćanja: (dinarski, devizna cena plaća se u protivvrednosti po prodajnom kursu za devize NBS na dan uplate):

 • Gotovinski ili platnim karticama
 • 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama najkasnije do 25 dana pre početka aranžmana.
U slučaju izmene deviznog kursa, agencija zadržava pravo korekcije cene.

Polasci su garantovani, prema uslovima:

 • minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 15;
 • za 14 - 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promene cene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi i St.Peterburgu;
 • za 7 i manje prijavljenih putnika, cena će biti uvećana za 30 %.

Uslovi otkaza:

 • do 21 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50 EUR
 • od 20 - 8 dana pre početka putovanja, zadržava se 60% od uplaćenog iznosa
 • od 8 dana do početka putovanja, 100% od uplaćenog iznosa

OPIS HOTELA:
Moskva, Hotel Best Western Plus Vega 4*
Hotel je u sastavu nekadasnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, voznja do Sajma traje 30 minuta i ima jedno presedanje. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, trzni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama voznja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem bukvalno 25 min), sto je vazno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve vise odsedaju nasi poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlicni, 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.
Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4*
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.
U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.

Fakultativni program:
St.Peterburg

 • Petropavlovska tvrdjava 25 EUR
 • Ermitaž 35 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom 25 EUR
 • Puškin (Carsko selo) 45 EUR *
 • Peterhof, Gornji i Donji park 45 EUR
Moskva
 • Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 EUR *
 • Sergijev pasad (bivši Zagorsk) 40 EUR
 • Panorama Borodinske bitke 25 EUR
 • Krstarenje rekom Moskvom 30 EUR
 • Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice

Fakultativni izleti plaćaju se ino-partneru na destinaciji
* Prijavljivanje i placanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

Realizacija fakultativnog programa je garantovana i ne zavisi od broja prijavljenih turista.
U slučaju broja turista manje od 15, prevoz do muzeja će biti realizovan metroom u pratnji vodiča.

Za putovanje u Rusku Federaciju, državljanima Srbije potreban je samo crveni, biometrijski pasoš.
Državljanima BiH i Makedonije, potreban je turistički voucher, koji obezbeđuje agencija.
Državljanima Hrvatske i Slovenije potrebna je viza, koju dobijaju u lokalnim konzulatima, takođe na osnovu vouchera koji obezbeđuje agencija.

U agenciji možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava Osiguranje (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji).

Krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa po danima. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

•Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.

Niš, 19.04.2016.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Slični aranžmani

 • MOSKVA I SANKT PETERBURG 20.06.2016. – 27.06.2016.

Vaš komentar