Putovanja autobusom, Putovanja 2017

TREBINJE, MOSTAR, DUBROVNIK, SARAJEVO

4 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1. dan: 29.04.2017 NIŠ – VIŠEGRAD – TREBINJE
Polazak iz Novog Sada u 01,30 h sa parkinga kod lokomotive, iz Beograda u 03,00 h sa autobuskog terminala kod buvljaka u bloku 42, Polazak iz Niša sa parkinga Lukoilove pumpe kod TC Tempo u 03,00 h.Vožnja pored Čačka i Užica do Višegrada sa pauzom na motelu Livade I po potrebi. Obilazak Andrić-grada u pratnji lokalnog vodiča. Dolazak u Trebinje u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualno razgledanje Trebinja. Šetnja uskim ulicama starog grada: Sahat-kula, gradske zidine sa topovima, trgovima i Kastelom, Trg pesnika sa platanima koji su simbol grada, Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg, Dučićev i Njegošev spomenik…Večera. Noćenje.

2. dan: 30.04.2017 TREBINJE – DUBROVNIK – MOSTAR - SARAJEVO
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja Trebinja. Fakultativa: izlet do Dubrovnika, na graničnom prelazu Ivanica ulaz u Hrvatsku (obavezan pasoš). Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Onofrijeva fontana, Orlandov stub, katedrala Sv. Vlaha, Knežev dvor, Pravoslavna crkva, Stradun, gradske zidine…Jednočasovno slobodno vreme za šetnju i individualna razgledanja. Nastavak putovanja za Mostar. Jednočasovno razgledanje grada: Stara čaršija i Stari most u pratnji lokalnog vodiča. Polazak za Sarajevo. Smeštaj u hotel.Svečana večera uz muzički program. Noćenje.

3. dan: 01.05.2017 SARAJEVO
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: Baščaršija, Gazi-Husrefbegova džamija, Gradska vijećnica, Katedrala, Kazandžijska ulica, Saborna crkva... Poseta nacionalnom parku Vrelo Bosne- ulaznice se plaćaju na licu mesta. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti, ispijanje kafe,šetnju, degustaciju tradicionalnih bosanskih specijaliteta:ćevapa,urmašica, baklava... do 18.00 h kada je predviđen polazak za Srbiju. Vožnja pored Višegrada, Mokre gore...

4. dan: 02.05.2017 NIŠ
Dolazak u Niš ranim jutarnjim časovima. Beograd u prepodnevnim časovima i Novi Sad iza podneva. Prestanak aranžmanskih usluga.

CENA ARANŽMANA:


Polazak Povratak Cena iz Niša i Beograda Cena iz Novog Sada
redovna Specijalna ponuda redovna Specijalna ponuda
Hoteli tipaLeotar” 4* i Beograd 3* 29.04.'17. 02.05.'17. 109 € 98 € 114 € 103€

CENA OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim turističkim solo ili spratnim autobusom sa A/C, audio, video uređajima...
 • smeštaj u Trebinju i Sarajevu na bazi polupansiona – doručak(švedski sto, večera kontinentalni) u hotelu sa 3*/4* u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni),muzički program u Sarajevu ( piće nije uračunato u cenu)
 • panoramsko razgledanje Andrić-grada, Mostara i Sarajeva u pratnji lokalnog vodiča,
 • licenciranog pratioca grupe,
 • troškove organizacije aranžmana.

CENA NE OBUHVATA:

 • Polisu međunarodnog putnog i zdravstevnog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • Fakultativne sadržaje programa: Izlet do Dubrovnika i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča cena 10 € po osbi. Minim za realizaciju 35 pax
 • Ulaznice za lokalitete
 • Piće prilikom svečane večere u Sarajevu
 • Karte javnog gradskog prevoza

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVA:
IZJAŠNJAVANJE ZA FAKULTATIVNE IZLETE/ULASKE NEOPHODNO JE PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA ZA ARANŽMAN U AGENCIJI U SRBIJI.
Fakultative nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 35 osoba po fakultativnom obilasku / ulasku. Cena se sastoji od troškova prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hotel Leotar je sa 4* lokalne kategorizacije, nalazi se u samom centru grada. Raspolaže restoranom, kafe barom, liftom,kongresnom dvoranom... Sobe su opremljene centralnim grejanjem, klima uređajem, TV sa velikim izborom kanala ...
Hotel Beograd je savremen hotel sa tri zvezdice koji pruža izvanredno mesto boravka i poslovnim gostima i turistima. Smešten u mirnom delu grada u blizini svih glavnih istorijskih i kulturnih znamenitosti, uključujući i olimpijske planine koje svojom lepotom oduzimaju dah i tokom cele godine nude raznovrsne aktivnosti za relaksaciju i rekreaciju, hotel “Beograd” predstavlja idealno polazište za istraživanje svega što Sarajevo ima da ponudi. Sve sobe hotela Beograd poseduju TV, kupatilo sa fenom, telefon … U sklopu hotela se nalazi nacionalni restoran „ Avala „ , kao i resoraran „Klub književnika“.

NAČIN PLAĆANJA
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO, BEZ KAMATE, BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 RATA). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

12.09.2016.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Vaš komentar