Putovanja autobusom, Putovanja 2017

TOSKANA

6 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1. dan Niš – Beograd - Palmanova
Polazak iz Niša sa parkinga Lukoilove pumpe kod TC Tempo u 18,00 h. Usputna zadržavanja duž auto radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Polazak iz Beograda sa autobuskog terminala kod buvljaka u bloku 42, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe u 22,00 h. Direktna, noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Usputna zadržavanja prema potrebi i na graničnim prelazima.

2. dan OUTLET PALMANOVA – Montekatini Terme
Dolazak u outlet Palmanova u pre podnevnim satima. Dvosatna pauza. Nastavak putovanja za Montekatini. Usputna zadržavanja prema potrebi. Dolazak u Montekatini u kasnijim po podnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan Montekatini Terme – (FIRENCA - razgledanje grada)
Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske Montekatini Termi. Noćenje. Fakultativa: Izlet do Firence. Panoramska šetnja istorijskim centrom grada u pratnji lokalnog vodiča: crkva i Trg Santa Kroče, Trg Sinjorija sa starom palatom i galerijom Lanci, galerija Ufici, Ponte vekjo, Porčelino, Trg Republike, katedrala Sv. Marija Cvetna, krstionica Sv. Jovana sa Rajskim vratima, Đotov zvonik, Bruneleskijeva kupola, biblioteka Laurencijana, grobnica porodice Mediči, crkva Sv. Marija Novela... Slobodno za individualno razgledanje grada do večernjih sati. Povratak u Montekatini Terme.

4. dan Montekatini Terme (SAN ĐIMINJANO, SIJENA, PIZA)
Doručak. Slobodan dan za individualni program. Noćenje. Fakultativa: celodnevni izlet: San Điminjano – srednjevekovni gradić, u tipično toskanskom pejzažu sa zasadima vinove loze od koje se dobija čuveno vino Vernaća di San Điminjano. Panoramska šetnja i razgledanje: Trg sa bunarom, tornjevi (Salvući, Petini, Kiđi...), gradska palata... Sijena: panoramska šetnja u pratnji lokalnog vodiča: Trg del Kampo, katedrla Sveta Marija od Stepenica, crkva Sv. Domenika, Trg Salimbeni sa najstarijom javnom bankom na svetu „Monte dei Paschi“, Trg Tolmeji... Piza: panoramsko razgledanje: Polja čuda sa Krivim tornjem, katedralom i krstionicom. Povratak u hotel u večernjim satima.

5. dan Montekatini Terme – LA SPECIJA (Nacionalni park „CINQUE TERRE“ – PET ZEMALJA) – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za La Speciju, primorski i ujedno najveći grad Versilijske rivijere. Slobodno za individualno razgledanje La Specije: Pjaca Batista, Gradska katedrala, ulica Kavur... Polazak za Beogradu večernjim satima. Direktna noćna vožnja pored Parme, Ljubljane, Zagreba do Beograda. Usputna zadržavanja prema potrebi i na graničnim prelazima. Fakultativa: Obilazak nacionalnog parka Ćinkve tere“. Vožnja železnicom koja povezuje svih pet naselja nacionalnog parka: Monterosa al Mare, sa kućama u obliku kula i uskim ulicama; Vernaca izgrađena na uzvišenju sa crkvom Sv. Margarite Antiohijske iz 13. veka u gotskom stilu; Kornilja, najmanje naselje okruženo vinogradima, jedino je naselje koje se ne spušta do mora. Sa platoa u blizini crkve Sv. Petra mogu se videti ostala četiri naselja. Manarola sa odbrambenim kulama, izgrađena delom uz more, delom na brdu. Riomađore, najveće među naseljima, sagređeno duž potoka Mađore na stenovitim padinama, amfitetralnog oblika. Kraća zadržavanja u svakom od njih. Povratak u La Speciju.

6. dan Beograd - Niš
Dolazak u Beograd u pre podnevnim satima. Nastavak puta za Niš, dolazak u Niš u po podnevnim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

CENA ARANŽMANA :

hoteli tipa „Hotel & dependance Villa Rita” 3*
Montekatini Terme ili odgovarajući
Polazak Povratak Cena iz Niša i Novog Sada Cena iz Beograda
redovna Specijalna ponuda redovna Specijalna ponuda
12.04.'17 17.04.'17. 162 EUR 146 EUR 147 EUR 131 EUR
28.04.'17 03.05.'17.

CENA OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim solo ili spratnim turističkim autobusom sa A/C, A/V uređajima...),
 • smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni) na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu tipa „Vila Rita hotel i depandans“ 3*ili odgovarajućem u Montekatini Termama, doručak kontinentalni, posluživanje,
 • obilazak šoping centra „Palmanova outlet village“,
 • licenciranog pratioca grupe,
 • troškove organizacije.

CENA NE OBUHVATA:

 • Polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • iIndividualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, u smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
 • obaveznu komunalnu taksu (plaća se na recepciji hotela): za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1 EUR po noćenju i osobi,
 • fakultativne sadržaje programa
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 40 EUR po osobi za sve tri noći,
 • doplatu za polaske iz Vranja, Leskovca, Negotina, Zaječara u iznosu od 20 EUR po osobi. Potreban minimum 20 putnika po destinaciji.

CENE PREVOZA I FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Firenca, cena 30 EUR po osobi, minimum 30 osoba: autobuski prevoz, lokalni vodič, eko i komunalne takse, parking.
 • San Điminjano, Sijena i Piza cena 45 EUR po osobi, minimum 30 osoba: autobuski prevoz, lokalni vodič u Sijeni, parking, eko i komunalne takse,
 • Ćinkve tere 25 EUR - minim. 30 osoba: vozna karta, lokalni vodič.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
HOTELI tipa “Villa Rita hotel & dependance” *** Montekatini Terme.
Sve sobe TWC, TV, dva ležaja sa trećim pomoćnim... Hoteli raspolažu restoranom, barom... Kompletan sadržaj hotela sa 3* prema lokalnoj kategorizaciji.

POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%
(za uplatu u celosti do 60 dana pre polaska, broj mesta je ograničen).

NAČIN PLAĆANJA
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO, BEZ KAMATE, BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 RATA). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

01.09.2016.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Vaš komentar