Putovanja autobusom, Putovanja 2017-2018

PARIZ & VERSAJ, DIZNILEND

9 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1. dan Niš – Beograd - Verona
Polazak iz Niša sa parkinga Lukoilove pumpe kod TC „Tempo“ u 10,00 h. Direktna vožnja do Beograda sa usputnim zadržavanjima prema potrebi. Nastavak puta iz Beograda u 13,30 h sa autobuskog terminala kod buvljaka u bloku 42, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. *(Transfer iz Novog Sada do Beograda, sa parkinga kod lokomotive u 11,00 h). Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju. Usputna zadržavanja prema potrbi i na graničnim prelazima.

2. dan VERONA (okolina grada)
Dolazak u Veronu u pre podnevnim satima. Panoramska šetnja istorijskim centrom grada: Palata Barbieri, arena, ulica Mancini, Trg Erbe, Trg Sinjorija, grobnica porodice Skaliđeri, Romeova kuća, spomenik Garibaldiju, Julijina kuća... Slobodno do polaska za hotel u okolini Verone. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan Okolina Verone - MILANO - Pariz
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak za Milano. Dolazak u pre podnevnim satima. Panoramska šetnja istorijskim centrom grada: Zamak Sfrorca iz XV veka, šetališna zona - ulice i trg Merkanti, galerija Vitorio Emanuele sa prodavnicama, galerijama, kafetrijama, trg i katedrala Il Duomo, Milanska skala iz 1778... U kasnim večernjim satima polazak za Pariz. Direktna vožnja kroz Italiju i Francusku sa usputnim zadržavanjima prema potrebi.

4. dan P A R I Z
Dolazak u Pariz u ranijim po podnevnim satima. Posle 14,00 h smeštaj u hotel u široj gradskoj zoni Pariza. (Port d Banjole, spoljna strana Periferika, kružnog autoputa oko gradskog jezgra). Slobodno za odmor. Fakultativa: U večernjim satima odlazak metroom do Monmartra: Bazilika Sakr ker, trgovi Blanš i Tertr (atelje na otvorenom)... Povratak metroom u hotel. Noćenje.

5. dan PARIZ (Razgledanje grada, krstarenje Senom)
Doručak. Panoramsko razgledanje Pariza autobusom u pratnji lokalnog vodiča: Veliki bulevari, Site sa Bogorodičinom crkvom i Konsijeržerijem, Latinski kvart, Luksemburški park, Ajfelova kula, Marsova polja, most Aleksandar III, Konkord, Trijumfalna kapija... Slobodno po podne. Noćenje. Fakultativa: Jednosatno krstarenje Senom.

6. dan PARIZ (Versaj)
Doručak. Slobodan dan. Noćenje. Fakultativa: Obilazak Versaja sa lokalnim vodičem – Palata, vrtovi...

7. dan PARIZ (Diznilend) – Minhen
Doručak. Napuštanje hotela. Dan predviđen za individualna razgledanja Pariza. U kasnim večernjim satima polazak za Minhen (oko 22,00 h). Direktna, noćna vožnja kroz Francusku i Nemačku. Usputna zadržavanja prema potrebi. Fakultativa: Celodnevni izlet autobusom do Diznilenda.

8. dan MINHEN – Beograd
Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Devetosatno zadržavanje. Šetnja starogradskim jezgrom: Nojhauzer i Kaufingerštrase do Marinenplaca sa starim Rathausom i do pivnice Hofbrojhaus... Slobodno do polaska za Beograd u večernjim satima. Predlažemo obilaske: Deutsches Museuma... dvorca Ninfenburg... Olimpijskog sela... Alijanc arene... Nastavak putovanja kroz Austriju i Mađarsku sa usputnim zadržavanjima prema potrebi i na graničnim prelazima.

9. dan Beograd - Niš
Dolazak u Beograd u pre podnevnim satima. Nastavak putovanja za Niš. Usputna zadržavanja po potrebi. Dolazak u po podnevnim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

Cena aranžmana po osobi:

hoteli tipa:
“Rizzi ” 3* okolina Verone;
“Ibis” 2* Paris,
Porte de Montmartre – Periphérique,
kružni tok oko gradskog jezgra.
Ili odgovarajući!
Polazak Povratak Iz Beograda Iz Niša, duž autoputa
do Beograda i iz Novog Sada
redovna rane rezervacije redovna rane rezervacije
01.04.'18. 09.04.'18. 289 EUR 267 EUR 304 EUR 283 EUR

CENA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim visokopodnim solo ili spratnim autobusom (A/C, audio, video...) na navedenim relacijama,
 • smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni) na bazi noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* u okolini Verone i 2* na periferiji Pariza, ishrana kontinentalni doručak na bazi usluživanja u okolini Verone i samousluživanja u Parizu,
 • lokalnog vodiča za panoramsko razgledanje Pariza,
 • ostala razgledanja prema programu,
 • licenciranog pratioca grupe,
 • troškove organizacije.

CENA NE OBUHVATA:

 • Polisu međunarodnog putnog i zdravstevnog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće . Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • Individualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, u smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
 • Boravišnu taksu za boravak u hotelu u okolini Verone, u iznsu od 1,00 EUR po osobi, plaćanje je u gotovom na recepciji hotela!
 • Boravišnu taksu za boravak u hotelu u Parizu u iznosu od 1,65 EUR po noći i osobi = 4,95 EUR, plaćanje je u gotovom na recepciji hotela!
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu,
 • fakultativne sadržaje programa.
 • Doplatu za polaske iz: Vranja, Leskovca, Neogitna i Zaječara u iznosu od 20 EUR po osobi – Potreban minimum od 20 osoba po destinaciji!

CENE PREVOZA I FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Večernji odlazak do Monmartra, besplatno, s tim da svaki učesnik obezbeđuje sebi metro karte za odlazak i povratak.
 • obilazak Versaja (cena 30 EUR) cena obuhvata: rezervaciju, usluge vodiča, ulaznice i prevoz autobusom, PRIJAVE I UPLATE MOGUĆE ISKLJUČIVO U AGENCIJI UZ PRIJAVU ZA ARANŽMAN!
 • Krstarenje Senom 15 EUR,
 • celodnenvi izlet do Diznilenda (cena 55 EUR) cena onuhvata: prevoz autobusom i ulaznice.

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 160 EUR po osobi, za boravak u oba hotela, REZERVACIJA NA UPIT, UPLATA PRE POLASKA NA PUT!

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hotel tipa "Rizzi” 3* - Bussolengo,
Udaljeni od Verone do 35 km. Sve sobe su sa TWC, TV, telefonom i standardnom opremom soba hotela navedene kategorije prema lokalnim propisima. Hoteli raspolažu barom, restoranom za doručak...
Hotel tipa „IBIS BUDGET“- 2* Porte Montmartre
Nalazi se u severnom delu Pariza, 4 km od “Stade de France”, 10-ak min od Sacré-Coeura i Montmartrea i 10-ak min hoda od metro stanice Porte de Clignancourt linija 4. Hotel je kompletno renoviran i raspolaže restoranom za doručak, recepcijom... Sobe su dvokevetne sa francuskim ili odvojenim ležajevima i trokrevetne sa francuskim ležajem i trećim ležajem postavljenim iznad poprečno, svaka soba sa TWC kabinom, bežičnim WIFI...

POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%
(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba, broj mesta je ograničen).

NAČIN PLAĆANJA u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO,BEZ KAMATE,BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 RATA). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska.
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

•Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2017 od 25.01.2017.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300055268 Od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

04.08.2017.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar