Putovanja autobusom, Putovanja 2017

BERLIN, AMSTERDAM, HAG & BRISEL

9 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1. dan Niš – Beograd – Novi Sad - Berlin
Polazak iz Niša sa parkinga benzinske pumpe Lukoil kod TC Tempo u 13,00 h. Vožnja autoputem ka Beogradu. Usputna zadržavanja po potrebi. Polazak iz Beograda sa autobuskog terminala kod buvljaka u bloku 42, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe u 17,00 h. Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod lokomotive u 18,30 h. Direktna, noćna vožnja, kroz Srbiju, Mađarsku, Slovačku, Češku i Nemačku. Zadržavanja na graničnim prelazima i po potrebi.

2. dan BERLIN
Dolazak u Prag u podnevnim satima. Smeštaj u hotel od 14,00 h. Slobodno popodne. Predlažemo, odlazak metroom do centra zapadnog Berlina, individualni program za upoznavanje centra. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan BERLIN – Amsterdam
Doručak. Napuštanje hotela. Panoramsko razgledanje Berlina u pratnji lokalnog vodiča: East side galerija - BERLINSKI ZID sa umetničkim delima, OstBanhof (železnička stanica nekadašnjeg istočnog Berlina) sedište - naselje nekadašnjeg istočnog Berlina, Aleksandrov Trg sa Televizijskim tornjem, najstariji deo Berlina - četvrt sv.Nikole, Berlinska katedrala, ostrvo muzeja, prelepa ulica UNTER den Linden, Fridrihova ulica sa upoznavanjem nacističke Nemačke, Brandeburška kapija, nemački parlament – REICHSTAG, Tiergarten,dvorac Šarlotenburg,, Kunstforum - Berlinska filharmonija, nacionalna biblioteka, galerije modernih i starih majstora... Slobodno za individualne obilaske do 21,00 h. Polazak za Amsterdam. Noćna vožnja kroz Nemačku i Holandiju sa pauzama po potrebi.

4. dan AMSTERDAM (okolina grada)
Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, autobusom i peške: Leidseplein, Rembrantplein, Dam, Waterlooplein, Palata na Damu, Nova crkva, Stara crkva, Cvetna pijaca, železnička stanica sa najvažnijim objektima, Crvena četvrt, Kineska četvrt, Jevrejska četvrt. Muzejska četvrt, fabrika dijamanata... Odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje. Fakultativa: K rstarenje kanalima Amsterdama.

5. dan AMSTERDAM (Brisel)
Doručak. Slobodno za individualne obilaske. Noćenje. Fakultativa: Celodnevni izlet do Brisela sa lokalnim vodičem: Expo paviljoni, čuveni Atomijum, sedište NATO i EU, Kraljevska palata, trg Markt – najlepši trg Evrope, Trijumfalna kapija... Povratak u hotel.

6. dan AMSTERDAM (Velika holandska tura: Ševeningen, Hag - Mesdag, Roterdam - Evromast, Zansenshans)
Doručak. Slobodno vreme za individualne obilaske. Noćenje. Fakultativa: Celodnevna „Velika holandska tura“ u pratnji lokalnog vodiča: Ševeningen - najstarije letovalište i kupalište na obalama zapadne Evrope. Hag - prolazak pored Palate mira u kojoj se nalazi Apelacioni sud, Arbitraža Ujedinjenih nacija i večni plamen mira, obilazak panorame MESDAG, jedne od najlepših likovnih panorama u Evropi iz 19. veka. Roterdam, obilazak grada, do 2004. najveće luke na svetu, autobusom: centar grada, stara luka, roterdamski mostovi, kubus zgrade, Bela kuća - nekada najveći oblakoder u Evropi. Odlazak na Evromast i uspon na visinu od 100, a za najhrabrije do 180 metara. Sa Evromasta se vidi Roterdam kao na dlanu sa najvažnijim građevinama. Odlazak u Zahnsenshans, etno selo sa manufakturama klompi, dijamanta, sira... Povratak u hotel.

7. dan AMSTERDAM – Nirnberg – Regensburg – Linc
Doručak. Napuštanje hotela. Dan predviđen za individualne obilaske Amsterdama. Predlažemo obilaske čuvenih muzeja: Rijksmuzeum, (Rembrantova „Noćna straža“), Muzej Van Goga, Stedelijk muzej. Muzej–kuću Ane Frank... Pijacu cveća. U 20,00 h polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Nemačku i Austriju sa pauzama prema potrebi.

8. dan Linc - Novi – Sad
Nastavak puta kroz Austriju i Mađarsku pored Linca, Beča i Budimpešte. Dolazak u Novi Sad u kasnim večernjim satima.

9. dan Beograd - Niš
Dolazak u Beograd iza ponoći. Nastavak puta za Niš. Usputna zadržavanja po potrebi. Dolazak u ranim jutarnjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

Cena aranžmana po osobi:

hoteli tipa
„Airporthotel“3 * Berlin D
„De Rijper EILANDEN” 4*
okolina Amasterdama NL

Polazak
Povratak iz Niša i duž autoputa do Beograda iz Beograda i Novog Sada
redovna Specijalna ponuda redovna Specijalna ponuda
28.04.'17. 06.05.'17. 337 EUR 313 EUR 322 EUR 299 EUR

CENA OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video...)
 • smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći krevet pomoćni) na bazi 1 noćenja sa doručkom, u hotelu sa 3* tipa Airporthotel Berlin i 3 noćenja sa doručkom u botelu sa 4* tipa „DE RIJPER EILANDEN“ sa 4*, udaljenog cca 40 km od centra Amsterdama. Doručak u oba hotela je na bazi samoposluživanja.
 • usluge lokalnih vodiča za panoramsko razgledanje Berlina i Amsterdama prema programu
 • ostala razgledanja prema programu
 • troškovi organizacije i licenciranog pratioca grupe

CENA NE OBUHVATA:

 • Polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. Polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja. PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) možete uplatiti u Eurotursu po tarifi osiguravajuće kuće Sava Osiguranje. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti u agenciji.
 • iIndividualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, u smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
 • fakultativni sadržaji programa,
 • individualne posete, ulaznice, karte za gradski prevoz,
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 120 € (dinarski u agenciji prilikom rezervacije aranžmana),
 • doplata za polaske iz Vranja, Leskovca, Negotina i Zaječra u iznosu od 20 EUR po osobi, potreban minimum 20 osoba po destinaciji

CENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA PROGRAMA PO OSOBI:
Vožnja brodom kanalima Amsterdama (cena 12 €, minimum 25 osoba).
Celodnevni izlet do Brisela (cena 50 €, min. 30 osoba), cena obuhvata: rezervaciju, usluge vodiča, prevoz autobusom. Cena ne obuhvata ulaznicu za Atomijum 11 EUR odrasli, 8 EUR deca do nenavršenih 18 godina
* Cena na dan sastavljanja programa, podložna je promeni!
Velika holandska tura (cena 40 €, min. 30 osoba), cena obuhvata: rezervaciju, usluge vodiča, ulaznice za Euromast i Mesdag i prevoz autobusom.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hotel tipa „Airport Berlin“ 3* - Adlershof
Nalazi se u becirku Treptow-Köpenick u samom Berlinu. Sa izuzetnim gradskim vezama idealan je kao polazna tačka za istraživanje Berlina (metro stanica Berlinskog S-bana Adlerhof je na 400m od hotela – linije S8, S9...). Ovaj hotel ima 91 sobu. Sobe su opremljene satelitskim televizorom, klimom, radiom, WI FI ( plaća se na licu mesta), TWC i feom za kosu. Hotel poseduje lobi bar i konferencijsku salu koja odgovara standardu i uslugama hotela.
Hotel tipa „De Rijper Eilanden“ 4*
Nalazi se u De Rijpu 40-ak km severnije od centra Amsterdama. U ponudi hotela su dvo, i trokrevetne sobe, treći ležaj pomoćni sa kablovskom televizijom, Wi-Fi, telefonom, kupatilo sa tuš i WC, balkon... Direktna linija gradskog autobusa vozi cca 25 min. do Centralne železničke stanice u Amsterdamu. Hotel raspolaže recepcijom, liftom, restoranom.. Ulazak u sobe je na dan dolaska posle 14,00 h.

NAČIN PLAĆANJA
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO, BEZ KAMATE, BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 RATA). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

•Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

08.09.2016.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


Vaš komentar