Putovanja autobusom, Putovanja 2017

ATINA

6 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1.dan – 30.12.2016.BEOGRAD – ATINA
Polazak autobusom iz Beograda u 16:00h,sa parkinga na Novom Beogradu / blok 42.Polazak iz Niša u 19,30h iz Niša sa parkinga na benzinskoj pumpi Lukoil Tempo. Noćni transfer sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan – 31.12.2016. ATINA - DOČEK NOVE GODINE
Dolazak u Atinu oko 14h. Polazak na panoramsko razgledanje Atine: trgovi Omonija i Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsedničke palate sa prisustvovanjem smeni predsedničke straže (Evzoni). Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Uveče doček Nove godine individualno na trgovima Atine ili fakultativno u taverni. Noćenje.

3.dan – 01.01.2017. PIREJ
Doručak. Fakultativni izlet za Pirej (najveća grčka luka sa Arheološkim i Pomorskim muzejom) i rta Sunion gde se nalazi Posejdonov hram odakle se pruža romantična panorama bespuća Egejskog mora i veličanstveno-purpurni zalazak sunca.Uveče fakultativno odlazak u neku od taverni na folklorni program i večeru. Noćenje.

4.dan – 02.01.2017.ATINA – PELOPONEZ
Doručak.Slobodan dan ili fakultativno polazak na celodnevni izlet na Peloponez (Argolida) sa obilaskom Korintskog kanala, prelazak mostom sa Atike na Peloponez, prolazak pored Tirinsa i obilazak Epidaurusa (čuveno antičko pozorište), zatim odlazak do Nafpliona (primorskog mesta i stare grčke prestonice) i obilazak ostataka “zlatne” Agamemnonove Mikene sa Lavljom kapijom, kraljevskim grobovima i tzv. Atrejevom riznicom. Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče. Noćenje.

5.dan – 03.01.2017. ATINA - BEOGRAD
Doručak.Napuštanje hotela oko 10:00h. Obilazak drevnog Akropolja metroom sa vodičem (fakultativno). Slobodno vreme za šetnju, obilazak muzeja i šoping, Faklultativno: odlazak do Mall of Athens metroom( posle Akropolja).Polazak za Beograd oko 18:00h. Noćna vožnja.

6.dan – 04.01.2017. NIŠ- BEOGRAD
Dolazak u Srbiju u podnevnim satima.Kraj programa

CENA ARANŽMANA (po osobi - izraženo u €):

Polazak Povratak HOTEL Kat. Usluge Polazak N I Š Polazak BEOGRAD
Autoput Bgd-Niš
Polazak NOVI SAD
Redovna
Redovna
Redovna
30.12.16 04.01.17 OSCAR 3* 3 BB 145 155 160
STANLEY 4* 3 BB 165 175 180

Umanjenja za sopstveni prevoz: (korisnici aranžmana)
- polazak iz Novog Sada: 55 €
- polazak iz Beograda i sa autoputa Bgd-Niš: 50 €
- polazak iz Niša: 40€

Prevoz autobusom: (bez aranžmana)
- polazak iz Novog Sada: RT-75€ OW-55€
- polazak iz Beograda i sa autoputa Bgd-Niš: RT-70€ OW-50€
- polazak iz Niša: RT-60€ OW-40

NAČIN PLAĆANJA
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA, sa uvećanjem ostatka duga 1% po kalendarskom mesecu odloženog plaćanja i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO,BEZ KAMATE,BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa ili Societe Generale-Masterata (6 RATA). Kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

U CENU JE URAČUNATO:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C,audio,video...)
 • smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama (treći krevet pomoćni) na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak švedski sto u skladu sa normativima hotela), u odabranom hotelu iz programa
 • usluge lokalnog vodiča u Atini za razgledanje grada
 • troškovi licenciranog pratioca grupe
 • troškovi organizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO:

 • medjunarodno putno i zdravstveno osiguranje za EU - može se kupiti u Agenciji
 • fakultativno: doček nove godine u Taverni na Plaki - 65€
 • fakultativno: doček nove godine u hotelu "Stanley" - 65€
 • fakultativno: repriza dočeka u Taverni na Plaki – 35 €
 • fakultativno: poseta Akropolju ( u cenu je uračunat transfer metroom, ulaznica i asistencija vodiča) 25€ - min. 20 osoba
 • fakultativno : Peloponez ( Argolida) 45 € po osobi( u cenu je uračunat prevoz, ulaznice za Epidaurus i Mikenu, usluge vodiča)
 • fakultativno :The Mall Athens" samo metro karta
 • fakultativno: izlet do Sunion -15 €- min. 20 osoba
 • individualne posete, karte za gradski prevoz
 • doplata za jednokrevetnu sobu (dinarski): "Oscar" - 70€, " “Stanley” - 90€
 • doplata za polazak iz Zaječara, Negotina, Bora (20,-€ dinarski, min. 20 putnika)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
HOTEL „OSCAR“ - (3*)
Prijatan porodični hotel na 100 m od glavne železničke stanice, 300 m od trga Karaiskaki i 800 m od trga Omonia. Sobe sa balkonom, većina sa prelepim pogledom na Akropolj, svaka TWC sa fenom, klima, satelitska TV, alarm, telefon, mini-bar, frižider... Bazen na krovu sa restoranom i terasom (bazen ne radi u zimskim mesecima), bar, cafe... Besplatan WiFi u celom hotelu, brzi internet u loby-baru i prelep restoran činiće Vaš boravak još prijatnijim. Naša preporuka.
HOTEL „STANLEY“ (4*)
Lociran na trgu Karaiskaki, 300m od trga Omonia. Sobe sa balkonom, svaka TWC sa fenom, klima, satelitska TV, WiFi, minibar, sef, telefon... Tu su još i bar, restoran, konferencijske sale, bazen na krovu hotela (ne radi u zimskim mesecima).... Prijatan hotel visoke kategorije u centru metropole.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Preuzmite uslove putovanja u PDF formatu.

17.12.2016.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar