Planine Srbije, Zlatibor

SPECIJALNA BOLNICA ČIGOTA – ZLATIBOR

ZLATIBOR - SPECIJALNA BOLNICA ČIGOTA

Najatraktivnija visoravan u Srbiji na kojoj dominiraju četinarske šume, livade, pašnjaci, bistra voda ili bilje, svoje posetioce nikada ne ostavlja ravnodušnim. Naprotiv, uvek se vraćaju najlepšoj planini i ovde provode nove trenutke sa porodicom, prijateljima, bliskim osobama… Ideja za izgradnju Lečilišta na Zlatiboru javila se krajem 19 veka, a realizovana je u drugoj polovini dvadesetog veka. Lokalitet Lečilišta izabran je na osnovu elaborata koji je uradio tim stručnjaka: lekari, klimatolozi, arhitekte. Lečilište postaje jedinstven centar za lečenje oboljenja štitaste žlezde na Balkanu. Rezultati lečenja bili su neuporedivo bolji u odnosu na ranije isključivo medikamentno lečenje, tako da je ova ustanova postala jedinstven centar za lečenje oboljenja štitaste žlezde na Balkanu. Od osnivanja težilo se naučnostručnom usponu, u čemu je veliki doprinos imala saradnja sa Institutom za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Univerzitetskog kliničkog centra u Beogradu, što je omogućilo da ustanova postane baza Medicinskog fakulteta u okviru koje se razvila naučna, prosvetna i specijalizovana delatnost. Specijalna bolnica bavi se kompletnom dijagnostikom i terapijom oboljenja štitaste žlezde, dijagnostikom i terapijom kardiovaskularnih oboljenja, dijagnostikom osteoporoze, terapijom dečije i adolescentne gojaznosti, dijagnostikom i terapijom oboljenja koštano zglobnog sistema.

Cenovnik od 24.06.2017.

Vrsta sobe Polupansion Čigota 7 dana Čigota 14 dana Čigota 21 dan
Soba francuskim ležajem B
5.200 6.000
42.945
5.800
83.090
5.600
120.435
Jednokrevetna A 5.200 6.000
42.945
5.800
83.090
5.600
120.435
Jednokrevetna B 4.800 5.600
40.145
5.400
77.490
5.200
112.035
Dvokrevetna A i AB apartman 4.300 5.100
36.645
4.900
70.490
4.600
99.435
Dvokrevetna B 4.000 4.600
66.290
4.600
66.290
4.300
93.135
Dvokrevetna VI sprat B 3.200 3.800
55.090
3.800
55.090
3.600
78.435
Pomoćni ležaj 2.150 2.750
40.390
2.750
40.390
2.550
56.385
Deca do 12 god. poseban ležaj 2.150,00


Pomoćni ležaj 2.050,00


Zajednički ležaj 1.850,00


Cene su prikazane u dinarima po osobi za polupansion i Čigota program za navedeni broj dana.
Polupansion obuhvata noćenje sa doručkom i večerom na bazi švedskog stola, upotrebu teretane i bazena (u popodnevnim časovima)

Čigota program je na bazi dijetalnih obroka (3 glavna obroka I 2 voćne užine)
Preporučeni dan za početak Čigota programa je subota, ali gost može birati i drugi termin dolaska
Minimalni boravak na programu Čigota je 7 dana.

U cenu nije uračunato:

  • Boravišna taksa - 120,00 rsd po danu. Boravišna taksa za decu od 7 do 15 godina iznosi 60.00 rsd po danu
  • Osiguranje - 15.00 rsd po danu.

Napomene i doplate:
Cena noćenja sa doručkom je niža za 500.00 rsd.
Doplata za ručak je 650,00 rsd.
AB apartman je namenjen za boravak 3 osobe. Četvrta osoba plaća po ceni pomoćnog ležaja.
Ako AB apartman koristi jedna osoba cena se uvećava 100%, a ako ga koriste dve osobe cena se uvećava 25%.
Ako gost koristi dvokrevetnu sobu kao jednokrevetnu cena se uvećava za 50%.
Cena Bolesničkog dana je veća za 550,00 rsd u odnosu na cenu polupansiona.
Dnevni odmor iznosi 50% od cene sobne jedinice koja se koristi.

Uslovi za decu:
Deca do 2 godine imaju besplatan boravak.
Deca do 7 godina koja koriste zajednički ležaj imaju besplatan boravak.

Način i uslovi plaćanja:
Gotovinski, platnim karticama ili na žiro račun agencije Euroturs.
Uplata 30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka aranžmana.
Specijalna bolnica zadržava pravo promene cena.

SPECIJALNA BOLNICA ČIGOTA

Smeštajni kapaciteti - sobe sa kupatilom, jednokrevetne sobe – 67, dvokrevetne sobe – 79, trokrevetne sobe – 9, četvorokrevetne – 1, apartmani – 29. U objektima se nalazi ukupno 341 ležajeva, tj. 186 smeštajnih jedinica.
Kafe bar sa terasom od 60 mesta nalazi se pored recepcije. Na drugom spratu je pansionski restoran sa 370 mesta i aperitiv bar koji ima 90 mesta. Zajedno imaju 450 mesta za svečane ručkove i večere. Na istom nivou je restoran »Zlatiborsko nebo« sa 150 mesta. U neposrednoj blizini bazena i sunčališta je i bašta aperitiv bara sa 50 mesta.
Bazen - Zatvoren poluolimpijski bazen, dimenzija 25m x 12,5m sa nivelisanim dnom dubine, počevši od 1,20m do 1,80m. Možete uživati u nekom od wellness sadržaja ili koristiti finsku saunu sa užarenim ugljevljem, parno kupatilo, đakuzi, solarijum... Wellness: finska sauna sa užarenim ugljevljem, parno kupatilo, đakuzi, solarijum...
Dodatni sadržaji: beauty centar, bazen, relax centar, fitnes centar, tereni, biblioteka, frizerski salon, kongresni centar, galerija

Program Čigota - škola zdravog života
Program Čigota je medicinski program namenjen za redukciju telesne težine i promenu životnog stila. Cilj programa nije samo smanjenje telesne težine, već je to i škola zdravog i pravilnog života! Zadatak je da se svaki polaznik programa nauči kako da prepozna greške koje pravi u svakodnevnom životu, kako da ih ispravio po povratku kući i što je najvažnije da nauči da živi drugačije - aktivno i zdravo! Ovaj jedinstveni dijetetsko rekreativni program će Vam pomoći da se tokom boravka na Zlatiboru oslobodite viška kilograma, da se odmorite, osvežite, obnovite kondiciju i unapredite zdravlje. Program je osnovan 18. novembra 1989. godine i do danas je u njemu učestvavalo preko 41. 000 korisnika. Suština programa je u uspostavljanju poremećene ravnoteže između unosa energije i potrošnje, smanjenje telesne težine i redukovanje faktora koji narušavaju zdravlje, trajno oslobađanje viška masnog tkiva i poboljšanje fizičkih sposobnosti i estetskog izgleda bez obzira na godine, starost i pol!
Koncepcija Čigota programa je zasnovana na:

  • dobro izbalansiranoj dijeti
  • strogo određenoj i doziranoj fizičkoj aktivnosti (rekreativne šetnje, vežbe u bazenu i vežbe u sali)
  • edukativnim predavanja (lekara, profesora sporta, nutricionista i psihologa)
  • stvaranju pozitivne, grupne atmosfere.
DIJETETSKI TRETMAN - Dijete su hipokalorijske sa očuvanom hranljivom vrednošću namirnica i uravnoteženim odnosom hranljivih materija . Dnevni energetski unos se uobičajeno kreće između 1000 i 1500 kcal, a u zavisnosti od metaboličkih potreba i zdravstvenog stanja korisnika se i individualno propisuje kalorijski unos u konsultaciji sa dijetetičarom - nutricionistom i lekarom.
Dnevni energetski unos je raspoređen na 5 obroka - tri glavna i dve užine. Hrana je pažljivo odabrana i pripremljena sa raznovrsnim namirnicama i sa akcentom pored kvaliteta i na estetskoj komponenti. PROGRAM FIZIČKIH AKTIVNOSTI - Fizičke aktivnosti su strogo dozirane, sprovode se 3-4 sata dnevno i obuhvataju duge, rekreativne šetnje, vežbe u sali i vežbe u bazenu. Svaka aktivnost traje od 45-60 minuta i sprovodi se pod kontrolom profesora sporta. Ritam fizičkih aktivnosti je uslađen sa ritmom obroka.
Ukoliko korisnik zbog zdravstvenog stanja, izrazite gojaznosti ili lošije fizičke kondicije nije u mogućnosti da bude raspoređen u okviru grupnih fizičkih aktivnosti u konsultaciji sa lekarom i profesorom sporta određuje se individualni dnevni plan fizičkih aktivnosti. Boravak u grupi pomože da se ostvari sklad, poboljša raspoloženje, podstakne volja i motivacija, kao i vera da se može uspeti u novom i zdravom načinu života.

Individualni aranžman, minimum za realizaciju je 1 putnik.

OPŠTE NAPOMENE (SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14 h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.
U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Dostupnost neki od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi...) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:
Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije...
Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova.... Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.
Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.
Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima...).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga...).
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska
Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.
Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.
Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

•Organizator putovanja je u sistemu YUTA GARANCIJA PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 023/2016 od 25.01.2016.god., polisa osiguranja od insolventnosti i odgovornosti broj 300049782 Od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (Putničko zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću Osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Milenijum ili Sava osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora).
Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca OTP br. 49/2016
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Niš, 22.06.2017.

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
Uz ovaj progam važe opšti uslovi putovanja "Euroturs-Niš" i YUTA standarda.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Vaš komentar